Recept: supersnelle fruittaart

Kan NIET fout gaan!

Culinair

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is weer begonnen en ook bij Bluebelle staat komende oktober in het teken van bakken. Maar dan wel met een gezonde twist. Een aantal van onze zoete treats delen we heel graag hier met onze Famme’rs.

Bakken, je doet het graag of je doet het nooit. Tenminste dat is onze ervaring en de reactie die we vaak van onze lezers krijgen. Deze taart is een mooi begin: simpel, snel, kan NIET fout en ziet er meteen impressive uit. Oh en hadden we al gezegd dat het ook nog eens een verantwoord taartje is? Ook voor de kids!

Nodig:
• 1 à 2 rijpe vijgen
• 4 à 5 rijpe pruimen
• 1 peer
• volkoren of speltbladerdeeg*
• 4 el griekse yoghurt of kwark
• 1 el honing

*bij de meeste natuurvoedingswinkels heb je spelt of volkorenbladerdeeg. Dit deeg bevat wat minder roomboter en wordt zo een volwaardiger product.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bladerdeeg uit de vriezer om alvast op temperatuur te komen. Was het fruit en schil de peer. Snijd al het fruit in mooie partjes. Bedek met het bladerdeeg een taartblik of andere lage ovenschaal. Leg alle partjes op het deeg en zet 20 minuutjes in de oven.

Meng de honing met de kwark in een klein schaaltje. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Schep een klein beetje honingkwark op de taart ter vervanging van slagroom.

Enjoy!

Meer leuke content? Like ons op Facebook