Recept: Tagliatelle met zalm

Binnen een halfuurtje staat-ie op tafel!

Culinair

Na een drukke werkdag wil je niet ook nog eens uren in de keuken staan. De oplossing? De Zilveren Lepel Quick & Easy, een kookboek met traditionele Italiaanse recepten die je stuk voor stuk binnen een halfuurtje op tafel zet. Ideaal! Hoe lekker is bijvoorbeeld deze tagliatelle met zalm (gemaakt zónder pakje)?

Voorbereiden: 5 minuten
Klaarmaken: 15 minuten

Voor 4 personen

— 4 eetlepels boter
— 100 g gerookte zalm, fijngehakt
— sap van ½ citroen, gezeefd
— 100 ml slagroom
— 275 g tagliatelle
— zout en peper

Bereiden:

Smelt de boter in een middelgrote koekenpan, roer er de zalm door en bedruppel alles met het citroensap. Laat het een paar minuten pruttelen en voeg naar smaak room, zout en peper toe. Laat alles 5 minuten op laag vuur staan. Kook de tagliatelle in een grote pan kokend water met zout beetgaar, laat ze uitlekken, doe ze in de koekenpan met de saus en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Roer voorzichtig en zet het gerecht direct op tafel.

Ga jij dit recept maken? Reageer op onze Facebook!

De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je daar volop tijd voor, maar soms wil je snel een eenvoudig, makkelijk en toch overheerlijk gerecht op tafel zetten. Dát kan met deze verzameling recepten. De Zilveren Lepel Quick & Easy bevat meer dan 100 smakelijke, echt Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn.