Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 29 nov 2014

Recept: vanavond maken we Veggie Burgers!

Wij hebben het veggie-burger-virus helemaal te pakken. Vooral omdat het zo supersimpel is om te bereiden en je het zo voedzaam kunt maken als je zelf wilt. Klaar in 20 minuten en wanneer je ze één keer hebt gemaakt, heb je daarna geen recept meer nodig: experimenteren en variëren maar!

Als je eenmaal een zelfgemaakte ‘veggie burger’ hebt geproefd, dan laat je de diepvries varianten waarschijnlijk voorgoed achter je. Mocht je ze überhaupt al eten. Deze zijn namelijk vaak gemaakt van een basis van soja (zijn we niet zo’n fan van), heel veel kaas en een reeks toevoegingen, bindmiddel en smaakmakers. Terwijl je zo eenvoudig je eigen burger maakt met als basis: bonen & volwaardige granen of groenten. Op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en alles wat je verder lekker lijkt.

Over het algemeen heb je voor homemade veggie burgers nodig:

Een basis: in principe kun je de basis van je burgers maken van alle peulvruchten (kikkererwten, linzen, etc.) en volwaardige graansoorten (rijst, quinoa, boekweit, etc.) gecombineerd met pitten (zonnebloem, pompoen, pijnboom).
Smaakmakers ‘droog’: ui, kruiden (vers), specerijen (zout, peper, kardemom, paprikapoeder, etc.).
Smaakmakers ‘nat’: olie, noten/zaden-pasta (bijvoorbeeld tahinpasta), groenten (spinazie, broccoli, pompoen), kaas.
Iets om te binden: ei*, havermout, volkoren broodkruim.

*wil je het vegan houden heb je niet persé ei nodig. Je kunt dan ook wat extra havermout of broodkruim gebruiken. Je burgers vallen dan misschien iets sneller uit elkaar. Laat het mengsel daarom eerst even in de koelkast stijven voordat je er burgers van maakt.

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. Meer info: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl

Reageer op artikel:
Recept: vanavond maken we Veggie Burgers!
Sluiten