Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 18 mrt 2019

Week Zonder Vlees: Sluit de challenge af met dit recept voor vega roti

Doe jij mee aan De Week Zonder Vlees? Hartstikke goed! Vandaag is alweer de laatste dag van deze bewuste challenge. Daarom hebben we nog één heerlijk vegetarisch recept voor je klaarstaan. Hoewel Surinaamse roti normaal gesproken met kip wordt gegeten, kun je de kip natuurlijk vervangen door vegetarische kipstukjes. Maar roti is ook lekker zonder (nep)vlees! De keuze is natuurlijk aan jou, maar één ding is zeker. Met dit recept sluit je De Week Zonder Vlees héél goed af, eet smakelijk!

Het recept

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 600 gram aardappels
  • 500 gram kousenband (of sperziebonen)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Surinaamse masala kruiden
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 tomaten
  • 4 roti platen
  • TIP: mis je de kip? Je kunt eventueel vegetarische kipstukjes toevoegen aan dit gerecht!

Zo maak je de roti: 

Stap 1 

Kook de eieren in ongeveer 7 minuten tot hardgekookte eitjes. Ondertussen kun je de aardappels schillen, in stukjes snijden en goed schoonwassen. Zijn de eieren klaar? Laat ze dan in een apart bakje afkoelen.

Stap 2 

Snipper de ui en snijd de knoflook en tomaten in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui hierin. Voeg hier 2 eetlepels massala, komijnzaad en tomatenpuree aan toe. Na 1 minuut kun je de aardappel ls door de smaakmakers roeren.

Stap 3

Blus het mengsel vervolgens af met het water. Voeg 1 blokje bouillon en de tomatenblokjes toe aan de pan en roer alles tot één geheel. Laat de aardappels dan gaarkoken op middelhoog vuur (ongeveer 15 minuten). Op deze manier nemen de aardappels de kruiden en het water goed op, zodat er een dikke saus overblijft. Schil de eieren en voeg ze nog eventjes toe aan het aardappelmengsel.

Stap 4 

Vul een pan met ruim water en laat het water koken. Was en dop de kousenband in de tussentijd. Kookt het water? Voeg dan 1 bouillonblokje, 1 eetlepel masala en de groente toe aan de pan. Over 12 minuutjes is de kousenband gaar, maar wel lekker knapperig!

Stap 5 

Verwarm de roti platen in een pan of in de magnetron. Je kunt de aardappels, groenten en ei verdelen over de plaat om er een wrap van te maken. Maar je kunt alle essentials ook los op een bord serveren, zodat je lekker met je handen kunt eten. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nienke Vos | Foxilicious (@foxilicious.nl) op

Deze vegetarische recepten zijn ook om te smullen:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Week Zonder Vlees: Sluit de challenge af met dit recept voor vega roti
Sluiten