Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 10 jun 2019

Recept voor vegetarische burger met bietjes en geitenkaas

Heb je zin in fastfood, maar niet aan de gezondheidsnadelen die hierbij komen kijken? Deze vegetarische bietenburger zit vol gezonde ingrediënten, zoals groenten, noten en havermout. Je kunt ze lekker bakken in de koekenpan of grillen op de barbecue. Oh en ze smaken verrukkelijk met zoete aardappelfrietjes. Enjoy! 

Het recept

Je neemt: 

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels noten naar wens
  • 200 gram voorgekookte bieten
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 25 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 broodjes
  • olie naar keuze
  • peper en zout

Voor de topping: 

  • 50 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels appelstroop
  • rucola of spinazie
  • 2 verse vijgen

Dit zet je klaar aan keukengerei: 

  • koekenpan
  • keukenpapier
  • rasp + opvang kommetje
  • blender/staafmixer
  • huishoudfolie

Stap 1

Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Snipper de ui en knoflook en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en noten toe aan de pan en bak ze 1 minuut mee. Laat dit mengsel goed afkoelen, terwijl je de bietjes raspt en vervolgens droogdept met keukenpapier. Kluts het ei en voeg deze samen met de bietenrasp en het notenmengsel in de blender of gebruik de staafmixer om er een ietwat egaal, maar toch cruncy geheel van te maken.

Stap 2 

Verkruimel de geitenkaas en kneed het samen met de appelstroop, havermout en een snuf peper en zout door het notenmengsel. Dek het af met huishoudfolie en laat het een half uur rusten, zodat het vocht in de havermout trekt en de burger makkelijker te binden is. Kneed het mengsel vervolgens kort door en maak er 2 bietenburgers van. Is het mengsel toch iets te nat? Voeg dan nog een beetje havermout toe!

Stap 3 

Verhit opnieuw een scheutje olie in de koekenpan en bak de burgers in 10 minuten goudbruin. Je kunt ze eventueel ook op de barbecue grillen! In de tussentijd kun je de broodjes alvast voorbereiden. Smeer op ieder broodje een eetlepel appelstroop en voorzie de broodjes van rucola of spinazie. Blend de geitenkaas samen met de roomkaas en snijd de vijgen in parten. Voorzie de broodjes van de burgers, smeer de geitenkaascreme erop en garneer de burgers met de vijgenparten.

Eet smakelijk! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Betina Drost – BETTY’S KITCHEN (@bettyskitchennl) op

Ook lekker: Recept voor vegetarische kapsalon

Reageer op artikel:
Recept voor vegetarische burger met bietjes en geitenkaas
Sluiten