Eten 13 mrt 2019 Chiara Izelaar

Week Zonder Vlees: Verrukkelijk recept voor vegetarische nasi

Hoewel sommige mensen er heilig van overtuigd zijn dat ze niet zonder vlees kunnen leven, zijn er genoeg vegetariërs die het tegendeel bewijzen. Vlees eten hoeft niet iedere dag. En om dit te bewijzen is De Week Zonder Vlees ontstaan. Eet jij een week lang vegetarisch? Dan kun je jouw stukje vlees het beste vervangen door producten die rijk zijn aan ijzer, vitamine B1 én vitamine B12. Eiwitten zitten niet alleen vol deze essentials, maar zorgen ook voor een flinke dosis energie. Nu kun je natuurlijk een eitje bakken vanavond, maar omeletten gaan héél goed samen met deze verrukkelijke vegetarische nasi!

Het recept

Ingrediënten voor vier personen: 

  • 400 gram rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eieren
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 800 gram nasigroenten
  • een scheutje olie

Voor de saus:

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • sambal naar smaak

Zet dit alvast klaar aan keukengerei: 

  • een grote pan (of rijstkoker)
  • een snijplank + mes
  • een koekenpan
  • een kommetje + vork
  • een wok

Stap 1

Zet een grote pan water op het vuur (of gebruik de rijstkoker) en voorzie het water van het groentebouillonblokje. Kook de rijst gaar en snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper fijn.

Stap 2 

Klop de eieren in een kommetje los met een vork en breng het mengsel op smaak met ketjap, peper en zout. Bak de eieren tot een omelet. Dit kun je het beste in een kleine koekenpan op laag vuur doen, zodat de omelet lekker dik wordt. Je kunt de pan ook afdekken om de omelet langzaam te laten stollen.

Stap 3 

Voorzie de wok van een scheutje olie en fruit de knoflook, ui, komijn, koriander en gember een paar minuten. Voeg de nasigroenten vervolgens toe aan de pan. In de tussentijd kun je de saus maken door de ketjap en sambal met elkaar te mengen. Zijn de groenten gaar? Voeg de gekookte rijst en de saus dan toe aan de wok.

Stap 4

Laat de maaltijd rustig warm worden op middelhoog vuur. Is de rijst opgewarmd? Breng het gerecht dan op smaak met een snufje peper en zout. Rol de omelet op tot rolletjes en serveer deze bij de nasi: yummie! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brenda Hoff (@brendakookt) op

Deze vegetarische gerechten zijn ook héérlijk:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Week Zonder Vlees: Verrukkelijk recept voor vegetarische nasi
Sluiten