Lekker voor de kids! #31 Groene groenten met kiptoffees

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kinderen. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Claire van den Heuvel en Vera van Haren uit hun boek Easy Peasy Mini; groene groentjes met kiptoffees!

Groene groenten met kip uit de oven

Kids doen al snel moeilijk wanneer ze een bord vol groenten voor hun neus krijgen. Een lekker stukje kip, kan het dan echt niet verbloemen. Maar wat nou als je het een beetje leuk aankleedt? Dan gaat alles plots een stuk makkelijker, ondervonden de dames van Easy Peasy.

Daarom is dit recept voor een pakketje met kip en groene groenten ingepakt als een heerlijke toffee. Super makkelijk en meteen een feestje op het bord. Wedden dat de kinderen het zo opsmikkelen!

Ingrediënten

2 porties
Groene groentjes:

  • 1/2 courgette
  • Haricots verts
  • Doperwtjes
  • Sugarsnaps
  • Biobouillonblokje
  • Beetje kokosolie
  • Kiptoffees:

  • 100 gram kipfilet
  • 2 eetlepels ricotta
  • 6 cherrytomaatjes
  • 100 gram ronde rijst
  • Beetje bieslook
  • Kokosolie (om in te bakken)
  • Beetje olijfolie
  • Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
    2. Was alle groenten. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën, dop de boontjes en snijd de courgette in kleine blokjes.
    3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
    4. Zet nog een pannetje op het vuur met water, waaraan je het bouillonblokje toevoegt.
    5. Snijd intussen de kip in twee gelijke langwerpige repen. Smelt de kokosolie in een bakpan en bak de kip heel kort, zodat ze van buiten net een beetje bruin zijn. Dat ze van binnen nog rauw zijn is de bedoeling, dat los je straks op in de oven.
    6. Leg de kipstukjes beide op een stukje aluminiumfolie (die je straks dichtvouwt tot de toffeevorm). Voeg er een lepel ricotta aan toe, drie gehalveerde cherrytomaatjes, een beetje olijfolie en wat bieslook. Vouw de folies dicht zoals op foto en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Wanneer de bouillon kookt, voeg je de boontjes en doperwtjes toe. Laat dit maximaal 5 minuten koken en spoel het direct af met ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.
    8. Zet een wok op het vuur en bak de courgette licht aan. In de laatste minuut voeg je de rest van de groenten hieraan toe.
    9. Serveer de kip in de folie, nog in toffeevorm, met daarnaast een bakje rijst en een bakje groenten. Let wel op dat de toffee nog heet is als ze niet openmaken!

    Lees ook:

    Culy

    Reageer op artikel:
    Lekker voor de kids! #31 Groene groenten met kiptoffees
    Sluiten