Lekker voor de kids! #28 Zelfgemaakte vissticks uit de oven met erwtenpuree
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Fvissticks-recept-voor-kinderen.jpg)
Elke week delen we een nieuw recept voor kinderen. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept voor zelfgemaakte vissticks, erwtenpuree én dipsaus van Culy redacteur Nancy van Batenburg.
Recept voor kinderen
Elke dag wat gevarieerds op tafel zetten voor de kids kan nog best lastig zijn. Gelukkig vind je op Famme altijd nieuwe inspiratie om je repertoire uit te blijven breiden. Deze week delen we een recept voor kinderen met erwtenpuree. Gaat er altijd wel in!
De ingrediënten
Deze ingrediënten zijn goed voor vier porties.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2F4_vissticks-uit-de-oven.jpg)
De bereiding
Gebruik je witvis uit het vriesvak? Leg deze dan de avond ervoor in de koelkast zodat hij kan ontdooien. Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Leg wat aluminiumfolie op een bakplaat en sprenkel er wat olie overheen.
Dep de vis droog en snijd hem in dunne reepjes (in de vorm van vissticks) en strooi er wat zout overheen. Pak drie diepe borden en vul de ene met losgeklopte eieren, paprikapoeder en zout en peper. Vul het tweede bord met bloem, paprikapoeder en zout en peper. Het derde bord gebruik je voor de panko met Parmezaanse kaas, paprikapoeder, zout en twee eetlepels olie.
Dip de vissticks eerst in het bord met de bloem, daarna met het ei en als laatste door de panko met kaas. Als je dit gedaan hebt leg je de visstick op de bakplaat. Bak ze in 10 à 12 minuten gaar in de oven.
Zoek je nog meer visrecepten? Lekker voor de kids! #27 Zalm, krieltjes en haricots verts
Ondertussen kun je aan de slag gaan met de erwtenpuree. Blancheer de erwtjes zo’n 2 à 3 minuten in een pan met kokend water. Giet ze af en mix ze in de keukenmachine tot een puree. De puree krijgt meer smaak door peper, zout, muntblaadjes en wat citroensap toe te voegen. Mix het geheel hierna nog even goed door.
Meng daarna de mayonaise, augurk, augurkensap, geraspte knoflook en gesneden sjalotje door elkaar voor de zoete remouladesaus et bon appétit!