Recept: Walnotencake met kaneel en vanille

Culinair

Ook deze week heeft zusterwebsite Culy.nl een heerlijk recept voor ons. Deze walnotencake met kaneel en vanille is de de ideale traktatie voor als er dit weekend visite komt. Of gewoon lekker aan het eind van de ochtend met een kopje koffie! Culy kreeg een zak walnoten opgestuurd van Notenpost.nl en ging daar direct mee aan de slag.

Ingrediënten voor 1 cake:

125 gram basterdsuiker
125 gram kristalsuiker
250 gram zachte boter (niet gesmolten)
4 eieren
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 volle theelepels kaneel
Merg van 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-essence)
160 gram walnoten, grof gehakt
Snuf zout
Cakevorm (circa 30 cm lang), ingevet met boter of bakspray
Aluminiumfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op oven op 175 °C.

Klop de suikers met de boter romig, je kunt daar het beste een siliconen spatel voor gebruiken (een garde is wat onhandig). Klop de eieren er een voor een door. Spatel dan de bloem, bakpoeder, de vanille, zout, kaneel en bijna alle noten erdoorheen (houd een paar nootjes over voor de bovenkant). Niet alles tegelijk erdoorheen, maar beetje bij beetje, en goed er doorheen spatelen.

Je hoeft dit cakebeslag niet minutenlang te kloppen, zodra alles gemengd is en je geen bloem meer ziet, is het goed. Strooi de laatste walnoten over de bovenkant van de cake.

Schep het beslag in de ingevette cakevorm en dek af met aluminiumfolie. Zet de afgedekte cake in het midden van de voorverwarmde oven op 175 °C. Haal na een half uur de folie van de cakevorm af en zet de temperatuur terug naar 150 °C. Bak vervolgens nog een half uur.

Haal de walnotencake daarna uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Meer leuke content? Like ons op Facebook