Recept: witlofschuitjes met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado

Culinair

Ons zusje Culy komt weer met een fantastisch recept op de proppen. Een heerlijke amuse van witlof, verrassend gecombineerd met rivierkreeftjes, grapefruit en avocado. Licht en vol smaak. Geef het recept een extra boost en vervang de rivierkreeftjes door vers kreeftenvlees. Smullen!

Voor 6 personen (of 12 amuses)

12 middelgrote witlofschuitjes (1 à 2 stronkjes)
12 partjes grapefruit (1 à 2 stuks)
1 avocado
100 gram rivierkreeftjes (1 bakje)
12 dragonblaadjes
Goede olijfolie
Peper en zout

Als je kookt voor een grote groep is dit voorgerecht een aanrader. Je kunt de schuitjes ruim van tevoren klaar zetten, omdat ze koud worden gegeten. Ideaal wat de dames van Culy betreft. Het recept is geïnspireerd op dat van Martha Stewart.

Bereiding

Begin met het in partjes snijden van de grapefruit. In onderstaande video zie je hoe je dit heel gemakkelijk doet.

Snijd het kontje van de witlof af en haal voorzichtig de schuitjes los. Verdeel ze over zes borden en leg in elk schuitje een stukje grapefruit. Snijd ook de avocado in blokjes en verdeel over de schuitjes.
Top de witlof met rivierkreeftjes en breng op smaak met een beetje peper, zout en een paar druppels olijfolie. Garneer met de dragon.

Ook heerlijk: Mexicaanse tortilla-soep

Meer leuke content? Like ons op Facebook