Recept: witte asperges à la Flamande (met ei, peterselie en boter)

Culinair

Net als onze collega’s van Culy zijn wij dol op verse witte asperges. En laat nou net het aspergeseizoen afgelopen week zijn aangebroken. Vandaag witte asperges à la Flamande: met gesmolten boter, fijngehakte eitjes en peterselie. Lekker met gekookte krieltjes!

Ben jij gek op asperges? Dan moet je dit klassieke recept zeker een keer maken!

Bron: Culy

Benodigdheden

– 250 gram gekookte krieltjes in de schil
– 500 gram witte asperges
– 125 gram roomboter
– 3 eieren
– 10 gram krulpeterselie
– hamblokjes of zalmsnippers (optioneel)

Zo maak je het:

Schil de asperges en snijd van de kontjes één à twee centimeter af, afhankelijk van de dikte en hoe vers ze zijn. Doe de schillen en kontjes in een brede pan en leg hierop de asperges.
Overgiet met voldoende koud water zodat ze ruim onder water staan. Voeg de suiker en een flinke snuf zout toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.

Bron: Culy

Laat de asperges, afhankelijk van je voorkeur en de dikte, tien à twintig minuten koken. Kook ondertussen de eieren in acht minuten gaar en laat schrikken onder koud water. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en verwerk tot een mimosa (ofwel fijngehakte stukjes). Dit kun je met een mes of eiersnijder doen, maar een pureepers werkt ook goed. Hak de peterselie fijn.

Draai het vuur van de asperges uit en laat nog tien minuten zo staan met de deksel op de pan. Schep met een soeplepel de witte stukjes die op de boter drijven, zodat je geklaarde boter hebt.

Laat de asperges uitlekken op een schone theedoek en leg op een grote schaal. Meng de helft van de boter door de ei-mimosa. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het eimengsel over de asperges en overgiet met de rest van de boter. Voeg nu eventueel nog hamblokjes of zalmsnippers toe en serveer met krieltjes met grof zeezout.

Bron: Culy

Of wat dacht je van deze heerlijke lentesalade met asperges en tuinerwten?

Kijk voor meer heerlijke recepten op Culy.nl!

Meer leuke content? Like ons op Facebook