Recept: zomerse salade met babyspinazie, aardbeien en geitenkaas

Culinair

Deze heerlijke salade voor op een zomerse dag vonden we bij ons zusje Culy.nl. Hij zit boordevol verse spinazie en Hollandse aardbeien.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:
100-120 gram babyspinazie
300 gram Hollandse aardbeien
75 gram geitenkaas (naturel), verkruimeld
2 handen verse basilicum (ongeveer 30 gram)
50 gram amandelschaafsel
mosterd-vinaigrette naar smaak

Om ongeveer 150-200 ml vinaigrette te maken:
60 ml witte-wijnazijn
50 gram kristalsuiker
halve theelepel grove mosterd
half sjalotje of witte ui
100 ml milde olijfolie
peper en zout

Tip: bewaar de resterende vinaigrette in een glazen potje in de koelkast voor een volgende keer. Wel goed schudden voor gebruik!

Stap 1:

Begin met het maken van de vinaigrette: meng hiervoor in een gesteriliseerd glazen potje de azijn met de suiker. Schud goed en voeg nu ook de mosterd toe samen met een snufje zout en peper. Schud wederom en rasp de ui.

Stap 2:

Voeg ook de geraspte ui toe, samen met de olijfolie. Schud totdat de vinaigrette goed gebonden is. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Stap 3:

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Leg op een bordje apart om af te koelen. Ontdoe de aardbeien van hun kroontje, snijd in plakjes van ongeveer drie millimeter dik en leg apart.
Meng in een ruime kom de spinazie met de basilicum (scheur grotere blaadjes in stukjes) en een paar eetlepels van dressing. Meng nu tweederde van de aardbeien en geitenkaas met de spinazie. Garneer met de resterende ingrediënten en geniet!

Deze salade met warmgerookte zalm en kiemen is ook héérlijk! >

Kijk voor meer lekkere recepten op Culy.nl >

Meer leuke content? Like ons op Facebook