Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Recepten 11 maart 2020

Lekker voor de kids! #20 Hartig-zoete penne met geroosterde bloemkool en rozijnen

Elke week delen we een nieuwe recepten voor kinderen. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: penne met geroosterde bloemkool en rozijnen.

Recepten voor kinderen: penne met bloemkool en rozijnen

Van een vegetarische buddha bowl tot citroen-yoghurtcake met frambozen: je zag al veel recepten voorbij komen die ontzettend lekker zijn voor kids (en jezelf natuurlijk). Soms delen we stiekem een cheatmeal, deze week weer een gezond diner.

De ingrediënten

Goed voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 350 gram penne
  • 6 stuks ansjovis (uit een blikje)
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 tl kappertjes (optioneel)
  • 30 gram rozijnen
  • 8 kalamata-olijven
  • 2 el boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas
recepten voor kinderen: penne met rozijnen en bloemkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De bereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Maak kleine roosjes van de bloemkool en meng deze in een kom met wat olijfolie en zout. Verspreid de roosjes over de bakplaat en laat ze in 20 minuten lekker knapperig (en bruin) worden in de oven.

Kook de penne beetgaar of nog wat zachter, zoals gewenst. Smelt ondertussen de boter in een grote pan en laat het boter schuimen. Bak de ansjovis en laat ze wegsmelten in de boter. Voeg hieraan de knoflook, rozijnen en eventueel kappertjes toe en bak het nog even kort.

Snijd de olijven in kleinere stukjes en voeg ze toe aan pan samen met de bloemkool roosjes. Bak het geheel nog 5 minuten door op een laag pitje.

Giet de penne af en meng dit met de inhoud van de pan. Schep de bordjes van jezelf en de kids op en voeg nog wat geraspte Parmezaanse kaas toe. Mmmm, jummie!

Culy

Reageer op artikel:
Lekker voor de kids! #20 Hartig-zoete penne met geroosterde bloemkool en rozijnen
Sluiten