Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids 25 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Red je relatie’ na een kind

Jullie zien elkaar elke dag, maar sinds jullie ouders zijn geworden, is het best moeilijk om quality time met elkaar in te plannen. En áls jullie samen zijn, zijn jullie doodop of praten jullie alleen over jullie schatje. Met deze tips ‘red je je relatie’ na een kind.

Voer weer een volwassen gesprek

Ouders van jonge kinderen kunnen tijdens een ‘eigen uitje’ soms eindeloos met elkaar praten over… de kinderen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het is ook fijn en belangrijk om af en toe een gesprek van partner tot partner te voeren. Je kunt een afspraak maken. Als jullie uitgaan, mag je de eerste twintig minuten nonstop praten over jullie kind(eren). Daarna even een volwassen gesprek. Want wie waren jullie ook weer zónder jullie kroost?

Verras ‘m met een ‘hem’-moment

In relaties is het vooral ook belangrijk dat je partner het gevoel heeft dat jij hem zíet. Wat vond hij vroeger leuk? Was hij echt van de hamburgers en actiefilms? Verras hem met een echt ‘hem-moment’. Hij zal je eeuwig dankbaar zijn.

Timing is everything

Uit eten na een drukke werkdag? Maybe not. Want dan hangen jullie voor jullie het weten slapend in jullie bord spaghetti. Probeer een date met je lief vooral te plannen op een relaxed moment. Op een zaterdag(avond) bijvoorbeeld.

Lang leve je netwerk!

Als jullie tijd samen willen doorbrengen, neem dan je netwerk even goed onder de loep. Kans is groot dat je een win-win situatie kunt creëren: natúúrlijk mag hij zaterdag bij zijn vriendje logeren!

Gun hem ook tijd met zijn vrienden (en jezelf tijd met je vriendinnen)

Absence makes the heart grow fonder. Als hij een avondje weg is (of jij), realiseer je je vaak nóg iets meer hoe leuk hij toch is. Een avondje ‘je eigen ding doen’ is ook gewoon heel gezond. Je realiseert je weer wat je leuk vindt lós van je partner. En dat geeft jou (en je relatie) nieuwe energie.

Maak er een gewoonte van

Vast heel herkenbaar: als jullie samen iets ondernemen zeggen jullie steevast tegen elkaar dat jullie ‘dat écht vaker moeten doen’. En vervolgens komt er niets van. Probeer eens in de zoveel tijd een vast moment iets met zijn tweetjes te gaan doen. Plan het vrij in jullie agenda en probeer er een gewoonte van te maken.

Doe iets buiten jullie comfortzone

Een parachutesprong? Een dagje op een racetrack? Op een schaatsbaan? Het is leuk en verfrissend om iets te ondernemen dat jullie nog niet eerder gedaan hebben. Niet alleen leer je iets nieuws, soms leer je je partner ook van een heel andere kant kennen. Wist je bijvoorbeeld dat hij een uitstekende pirouette in zijn schaatsrepetoire heeft?

Fammes Muriel zag haar relatie flink verbeteren door een wel heel bijzondere hobby. Lees hier wat dat was.

Hoe werk jij aan het goed houden van je relatie? Deel jouw tips op Famme.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Red je relatie’ na een kind
Sluiten