Lekker voor de kids! #22 Red velvet pannenkoekjes met rode biet
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.famme.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fred-velvet-pannenkoeken-van-culy.jpg)
Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten of fruit naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Winnie Verschijnsel: red velvet pannenkoeken met rode bietjes.
Red velvet pannenkoeken maken met de kids
Deze week delen we weer een heerlijk smulrecept met je. Duik samen met de kids in de keuken om deze heerlijke red velvet pannenkoeken te maken. En pssst, wat zij niet weten is dat er rode bietjes in zitten. Dé perfecte natuurlijke kleurstof.
De ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor twee porties.
Voor de pannenkoeken:
Voor de cream cheese topping heb je nodig:
Optioneel:
De bereiding
Maak je geen zorgen, van de bietensmaak ga je niks proeven. Begin bij dit recept met het maken van de cream cheese topping voor op de pannenkoekjes. Mix daarvoor alle genoemde ingrediënten (voor de cream cheese) door elkaar in een maatbeker.
Ondertussen doe je het ei, bakpoeder, de bloem en ahornsiroop in een kom. Pureer de cashewmelk samen met de rote biet in een maatbeker tot je een glad mengsel hebt. Voeg dit toe aan dezelfde kom. Klop dit met een garde door tot het één massa wordt.
Smelt in een pan een klontje kokosolie en schep met een eetlepel drie hoopjes deeg in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze lichtbruin kleuren.
Schep de red velvet pannenkoeken op een stapeltje op borden en voeg er een grote klodder cream cheese topping aan toe. Je kunt de pannenkoeken naar wens versieren met bijvoorbeeld bramen, chocolade of frambozen. Mmmm, smullen maar!
LEES OOK: Lekker (en gezond) voor de kids! #21 Banaan-havermoutrepen