Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 4 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is de reden waarom je na de lunch eigenlijk al je toetje mag eten

Het toetje bewaren we (meestal) voor na het avondeten, maar misschien kunnen we dat beter niet doen. Je kunt je toetje natuurlijk ook na de lunch eten, en wat blijkt nou? Dat is een veel beter idee:

Toetje na de lunch

Eigenlijk is de reden heel simpel: het nuttigen van suiker werkt niet bepaald bevorderlijk voor onze nachtrust. Dus zo’n brownietaartje, vlaaitje, of bak ijs is misschien wel heerlijk, maar die suiker verstoort onze broodnodige uren slaap. Dit bleek uit een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine. Zij ontdekten dat voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigd vet en suiker in verband staan met: een lichtere slaap en die meer onderbrekingen heeft.

LEES OOK: 4 Slimme manieren om je Griekse yoghurt zoeter te maken.

Pittige hapjes

Naast suiker en verzadigd vet is super pittig eten ook niet bevorderlijk voor onze nachtrust. Pittig eten kan maagzuur veroorzaken en dit wordt erger als je gaat liggen. Dit is natuurlijk iets waar je niet op zit te wachten..

En last but not least: bewaar je dessertwijn ook liever voor na de lunch (tenzij je op kantoor bent natuurlijk). Wijn helpt misschien wel met in slaap komen, maar het knoeit behoorlijk met je slaapcyclus. De kwaliteit van je slaap is dus stukken minder en dus word je vermoeider wakker.

Eet en drink je favoriete ‘ongezonde’ lekkernijen dus liever wat vroeger op de dag. Dan heb je daar ‘s avonds zo min mogelijk last van!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme