Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Work & Life 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om nú een boek te gaan lezen

Je kent het wel: je weet dat lezen ontspannend is, maar je gunt jezelf niet de rust en de tijd om het te doen. Doe het nou wel! Een beter moment dan deze coronacrisis is er niet. Nog niet overtuigd? Deze vijf redenen halen je over om nu alles te laten vallen en even een uurtje weg te dromen in een goed boek.

Of oké, vanavond als de kinderen op bed liggen.

Redenen om een boek te lezen

Komen ze!

1. Lees je veel, dan spreek je beter

Wat vind jij erger: iemand die niet leest of iemand die met meervoudsvormen om kan gaan? Door te lezen ben je volop bezig met taal, grammatica, woorden en zinsbouw zonder dat je het door hebt (want je zit in het verhaal). En geef toe: er blijft vast wel iets hangen.

2. Lezen is leren

Pak eens een boek op wat bij je werk aansluit of dompel je onder in een heerlijke roman. Tv kijken kan altijd nog. Wij durven te wedden dat er minstens één levensles in je boek voorbij komt die je ogen opent. Een goed boek kan ervoor zorgen dat je écht geraakt wordt.

3. Lezen is sexy

Nee, echt! Jezelf in een boek verliezen in een koffietentje laat anderen zien dat je je comfortabel in je eentje voelt, je nieuwsgierig bent en hoogstwaarschijnlijk intelligenter bent dan de vrouw die op de parkeerplaats tegen een geparkeerde auto aanloopt omdat ze alleen naar haar telefoon kijkt.

4. Door te lezen leer je jezelf kennen

Sommige boeken doen meer als je tijd verdrijven. Ze helpen je bijvoorbeeld je ogen te openen voor plekken, plaatsen, inzichten. Mocht je in de knoop zitten met wat je wilt in het leven, dan kan het bijvoorbeeld helpen om een inspirerend boek te lezen over iemand anders zijn zoektocht.

5. Lezen is gewoon echt leuk wanneer je een goed boek hebt

Moeten we nog meer zeggen? Waarschijnlijk weet je dit al, maar gun je jezelf de rust niet om even in het verhaal getrokken te worden. Lees en ga op zoek naar wat je leuk vindt. Pak gewoon even je moment en sla die pagina om!

Lees ook:

Lezen met je kids: met deze 7 tips maak je echte boekenwurmen van ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 redenen om nú een boek te gaan lezen
Sluiten