Marleen Staal
Marleen Staal Kids 4 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

15 Redenen waarom elke moeder niet kan wachten tot Frozen 2 uit komt

The cold never bothered me anyway, maar de film Frozen komt je spuigaten, neusgaten en alle gaten in je lijf onderhand wel uit. We zijn een paar jaar verder en nog steeds staat Elsa op repeat. Kón je het maar let it go‘en, maar er is geen ontkomen aan. Frozen is overal. En met overal bedoelen we: deel twee komt in 2019 ook nog eens uit. 

Frozen 2

En dat betekent maar één ding: heel veel Frozen-marathons op de bank als het buiten regent. Mentaal zijn we onszelf alvast aan het voorbereiden en belonen we onszelf met shoptripjes in de sale om ons verdriet weg te kopen. Hoeveel Frozen kan een moeder of eigenlijk algeheel levend wezen nog aan?

Maar eerlijk is eerlijk, een nieuwe film (in november dit jaar) betekent wel eindelijk wat variatie in de aanstekelijke liedjes. Zijn we op zich wel aan toe. En zo hebben we nog meer redenen om er naar uit te kijken.

1. De songtekst van ‘Let it go’ ken je van voor naar achteren, achterstevoren, ondersteboven en kun je letter voor letter meezingen. En deze filmkennis is niet per se een fijn talent om te hebben.

2. Die typische blauwe verkleedjurkjes komen je neus nu toch echt wel een beetje uit. Let us pray voor meer kleurvariatie in het tweede deel. May de modegoden be with us.

3. We zijn driehonderd jaar verder en nog steeds word je in elke winkel gebombardeerd door blauwe, met sterrenstof besprinkelde plastic meuk. En een kind dat hysterisch

4. Op elke willekeurige dag kan je kind al ‘Let it go’-zingend thuiskomen waardoor je minimaal vijf dagen later op je werk nog steeds dit nummer neuriet tijdens het koffie zetten.

5. Is de Hollandse winter ein-de-lijk voorbij, moet je ook nog eens in de zomer naar sneeuwpret zitten kijken. Frozen stopt niet in de warme seizoenen. Frozen. Stopt. Nooit.

6. Sneeuw, ijs en bevroren ruiten zijn in real life helemaal niet zo leuk.

7. Al jaren wordt je leven inmiddels gedomineerd door één film: Frozen. JIJ WILT OP ZONDAGMIDDAG OOK WEL EENS IETS ANDERS KIJKEN. Ondertussen: “Natuurlijk lieverd, ik zet Olaf even voor je aan…zucht…”

8. Als je kind het voor elkaar krijgt om voor de 9136ste keer Frozen te eisen, zit je toch elke keer weer mee te kijken, omdat je niet kunt wegkijken als de film je aandacht eenmaal heeft.

9. Je kind lijkt wel gebrainwashed door de film. Alles = Frozen.

10. Als je kind lekker aan het meezingen is, word je gedwongen mee te zingen met ‘Liefde is een open deur’ en je weet niet hoeveel langer je dit nog psychisch aan kan.

11. Het moment waarop je kind ineens hele scènes uit de film begint na te spelen aan de keukentafel als antwoord op je vraag of ze haar doperwtjes nu toch echt wil opeten.

12. “Kom dan maken we een sneeuwman” NEE.

13. Je zal nooit dezelfde associatie hebben met de naam Elsa.

14. Of Olaf.

15. Maar bovenal heb je zin in Frozen 2 omdat je stiekem deel één heel leuk vond en je kinderen er zo heerlijk enthousiast van worden. En daar geniet jij weer ook van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
15 Redenen waarom elke moeder niet kan wachten tot Frozen 2 uit komt
Sluiten