Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 7 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Dít kunnen de redenen zijn waarom je peuter een driftbui krijgt

Peuters, ze zijn intens fantastisch maar zéér vermoeiend tegelijkertijd. Als je denkt dat je je kleine begrijpt en het helemaal doorhebt, kan het zo weer omslaan. Peuters zijn op zoveel manieren heerlijk, maar je zult de grond willen kussen als ze eindelijk wat ouder worden.

via GIPHY

Het leven met een terrible two of een threenager is een heel nieuw level van het ouderschap. Demonstratief op de grond gaan liggen en gieren: ze kunnen uit het niets een driftbui krijgen en Joost mag weten waar dat vandaan komt.

De redenen dat je peuter een driftbui krijgt

Het is belangrijk om te realiseren dat zo’n woedeaanval een normaal onderdeel is van de ontwikkeling van kinderen. Probeer de reden achter een meltdown maar eens te begrijpen en nog belangrijker: te handelen. Wij hebben redenen voor je verzameld die de oorzaak kunnen zijn van een meltdown bij je peuter:

1. De zon schijnt, maar zij denken dat het ‘s nachts is

Als je kind naar buiten kijken en de zon zien schijnen, terwijl jij hem in een pyjama hijst, raken hun hersenen in de war. Zon is voor dag, maan is voor nacht, bedtijd is ‘s nachts. Investeer daarom goed in verduisteringsgordijnen als ze zomertijd begint. Een van de beste manieren om een driftbui tegen te gaan, is door ze te foppen.

2. Peuters willen wat ze willen, totdat ze het niet meer willen.

En dát kan gebeuren terwijl ze het nog steeds willen. Snap jij het nog? Peuters veranderen nogal snel van gedachte en totdat je kunt achterhalen hoe je die verandering kunt voorstellen, maak je de driftbui erger.

LEES OOK: Een peuter in huis is het leukste wat er is

3. Hoe durfde je de rode beker te geven?

Je kind z’n gezicht verandert nog net niet in de kleur paars van het zo hard huilen. Hij wilde de roze beker en jij durfde zomaar een rode te geven.

4. Je kleine zei ‘idjiudosh’ en je hebt het geprobeerd te ontcijferen maar hebt het helemaal verkeerd

Peuters hebben eigenlijk een chip of iets nodig die automatisch het gebrabbel vertaalt. En wanneer je denkt dat je de code hebt gekraakt, leren ze hoe ze het échte woord kunnen zeggen.

5. Hij wil naar het park, wat in de richting is van waar je nu naar toe gaat

Maar je kleine is een mini mensje en die begrijpt niet hoe richting überhaupt werkt. Gelukkig dat ze nog niet goed uit het raam van de auto kunnen kijken, maar als ze het zouden kunnen, zouden ze geen idee hebben in welke richting het park is.

6. Mama is geen papa en papa is geen mama. Dát maakt je kind pas boos

Peuters willen je heel graag om hen heen hebben als je er niet bent. Wanneer papa weg is, is het het einde van de wereld. Let niet op het feit dat ze papa negeren waneer hij er wél is. En andersom, als mama weg is is het hetzelfde verhaal. Ze willen wat ze willen wanneer ze het willen. En niets anders.

LEES OOK: 14 x dingen die (nogal) lastig zijn als je een peuter in huis hebt

7. In Peuterland kan het snel gaan: het lievelingsvoedsel haten ze nu

Denk je door te hebben wat je peuter zijn lievelingseten is? Ha! Je hebt het mis, je hebt blijkbaar het onzichtbare memo gemist dat het niet langer meer favoriet is.

8. Je peuter is moe, maar hij is niet moe oké?

Het zal even duren, maar ooit komt je kind op een punt dat die de waarde van slaap in gaat zien. Ondertussen zullen ze je proberen te overtuigen dat ze niet moe zijn, het geen bedtijd is en ze geen slaapje nodig hebben. Hoe te herkennen dat je kind moe is? Als ie zegt dat ie niet moe is.

9. Leg maar eens uit dat Bumba niet de hele dag op tv is

Peuters snappen niks van de TV gids, natuurlijk. Misschien denkt je peuter wel dat ie een 4-daagse marathon kan houden van Peppa Pig. En wanneer je dat niet toestaat, dan ben je de enemy.

10. Er is geen reden

Misschien wel de belangrijkste reden waarom peuters zo nu en dan een driftbui krijgen: die is er eigenlijk niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme