Deze 15 regels gelden voor royal nannies van prins William en Kate
Meghan Markle heeft ons laten zien dat sprookjes echt bestaan. Stiekem hopen we dat er een nieuw prins of prinsesje geboren gaat worden. Met de geboorte van een baby gaan de royals de markt op, op zoek naar een koninklijke oppas.
Royal nannies zijn geen gewone nannies, ze hebben niet de passie gevonden omdat ze in hun tienerjaren een babysitter zijn geweest. Een koninklijke oppas is écht een professional. Koninklijke nannies zijn een klasse apart, waarschijnlijk vanwege de volgende 15 dingen die ze niét mogen doen:
Royal nannies mogen geen make-up dragen
Ook de royals willen geen concurrentie. Het is genoeg dat ze voor de kinderen zorgen en genegenheid met de kids vinden. Dan is er ook nog het feit dat make-up kan zorgen voor vlekken in kleren en dat is volstrekt onaanvaardbaar. De koninklijke nannies zijn ongelooflijk goed verzorgd, geen bevlekte kleding en geen haartje zit verkeerd. Daar komt bij dat baby’s een gevoelige huid hebben en als de nanny de baby vast heeft, kan het huiduitslag bij de kleine veroorzaken.
Ze mogen geen social media accounts
Regel nummer één als je koninklijke oppas wilt zijn, is dat je geen accounts mag hebben op social media. Dat geldt overigens niet alleen voor de nanny, ook de royals zelf doen niet aan social media. Anders zouden we misschien zien dat ze hun dagen spenderen aan het maken van selfies en deze posten op de gram met verschillende hashtags.
LEES OOK: Hè? Deze gekke regels golden voor zwangere vrouwen in de jaren 50 (deel 1)
Luisteren naar de Koningin als ze op de wc zit
Je kent het wel, soms heb je ineens een fobie om naar de wc te gaan. Medewerkers van het Koninklijk Paleis mogen het plassen van de koningin niet horen. Eh… rare regel, hè?
Zou het personeel dan de vleugel verlaten als de koningin aankondigt dat ze een plasje of number two moet doen? Oké, nu kunnen we wel lachen om deze regel, maar als we de keuze hadden zouden we ook niet willen dat iemand ons de (grote of kleine) boodschap hoort doen.
Ze mogen niet bonden met de kids
Baby’s zijn schattig en die geur. Zelfs een harteloos persoon zou het moeilijk hebben om niet te bonden met baby’s. Die wangetjes en mini vingers en teentjes! Royal nannies zijn 24/7 met de baby, dat wordt van hen verwacht, maar er is één regel. Geen bonding. Van koninklijke nannies wordt verwacht dat ze zich afzijdig houden. Waar de meeste moeders graag een oppas wil hebben die van het kind houdt en zich goed voelt bij hen, willen de royals een oppas die op een formele zakelijke manier voor de kids zorgt. Misschien is dat wel de moeilijkste taak van een royal nanny.
LEES OOK: Onderzoek: oppassen op de kleinkinderen is goed voor hersenen oma
Ze mogen geen sieraden dragen
Volgens insiders kan een koninklijke nanny alleen een paar oorknopjes dragen, meer niet. Glimmende dingen zorgen ervoor dat baby’s zich aangetrokken voelen. Daarnaast kunnen jonge kids aan oorbellen willen trekken, wat ongewenste ongelukken kan veroorzaken, net als het trekken aan een kralenketting.
Ze mogen geen wegwerp luiers gebruiken voor de kids
We houden allemaal van onze kinderen, maar let’s be honest: het spul dat uit onze baby’s komt… het komt in ieder geval niet in wit-vriendelijke kleuren. De koninklijke nannies mogen geen wegwerpluiers gebruiken en doen het met luierdoeken. Wegwerpluiers zijn natuurlijk niet goed voor het milieu, dus hier scoren ze zeker punten mee.
Ze mogen niet onderhandelen over hun salaris
Koninklijke nannies mogen niet onderhandelen voer hun salaris, al vragen wij ons ook af of dat wel nodig zal zijn. Mocht de koninklijke oppas een loonsverhoging eisen – can you imagine? – zal het ook een awkward gesprek worden met de koningin.
Ze mogen het babysitten in de nacht niet overslaan
Royal nannies verblijven in het paleis, dichtbij de babykamer. De nanny moet namelijk zorgen dat ze voor de baby zorgt wanneer hij ‘s nachts wakker wordt. Er wordt van de koninklijke nanny verwacht dat ze tegemoet komt aan alle behoeften van de kids, daarom kan ze niet buiten het paleis gaan wonen. De koninklijke nannies zijn dus écht 24/7 in dienst.
LEES OOK: Kleindochter (5) zingt liedje voor oude oma met dementie
Ze mogen geen sociaal leven hebben
Als je een koninklijke nanny bent, is een sociaal leven eigenlijk niet meer mogelijk. Het nanny zijn is een vaste baan. De nanny is altijd in dienst, áltijd. Een sociaal leven kan ervoor zorgen dat er ideeën worden gesmeden om de kids te ontvoeren, foto’s van de royals te verkopen of zelfs een verhaal over de royals te lekken. Genoeg redenen om een regel op te stellen dat een sociaal leven geen optie is.
Ze mogen geen verlof
Na maandenlang ongehinderd werk te hebben verricht, zijn we toe aan vakantie of hangen sommige van ons zelfs tegen een burn-out aan. Onze werkgevers geven ons werknemers jaarlijks verlof. Als je de royal nanny bent, zijn de regels anders. Je kunt niet met verlof gaan en die logica is vrij simpel: een koninklijke nanny is de baas over de toekomstige koning of koningin. De baby heeft emotionele stabiliteit nodig, zodat hij of zij kan opgroeien tot koninklijke hoogheid. Een koninklijke nanny is een ‘vervangende’ moeder en zoals we allemaal weten, moeders doen niet aan verlof. Zelfs als je je niet goed voelt, blijf je een moeder en zorg je voor je kids.
Once a royal nanny, always a royal nanny
De meeste beroepen hebben een pensioengerechtigde leeftijd. Na een tijd stopt een persoon met productief zijn en is het tijd om naar een zonnige plek te gaan waar het klimaat warmer is en de rest van de je dagen te spenderen aan bingo’s, wateraerobics en volop genieten van het leven. Als je een koninklijke oppas bent, zit je vast voor het leven. Als er geen royal baby is om voor te zorgen, zal ze met ‘pensioen’ gaan, maar zodra er een nieuwe baby wordt geboren is de kans heel groot dat ze wordt opgeroepen om er voor te gaan zorgen.