Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 9 sep 2017

Regels vader voor daten van zijn dochters: ‘Hé, ik voed geen prinsesjes op, vraag het haar’

‘Waag het niet.’ Als je ook maar één poot uitsteekt…’ We kennen ze wel de statements van vaders over de regels van het omgaan met dochters. Intimiderend, licht agressief en mild dreigend. Zo niet de boodschap aan jongens die de dochters van vader J. Warren Welch willen daten.

Schrijver en vader van maar liefst 6(!) dochters, J. Warren Welch was he-le-maal klaar met het stereotype gedrag van vaders en hun overbezorgde beschermende aanpak. En dus paste hij de ‘regels’ aan en slingerde ze het internet op. Nodeloos te zeggen leverde hem dat een dikke vette viral op en een hoop steunbetuigingen, schouderkloppen, highfiven en andere emoticons van ouders over de hele wereld. En daar doen wij maar wat graag aan mee ?? ? ✋? ??

Zijn krachtig boodschap in een notendop: ‘I ain’t raisin’ no princesses.’

Regels vader Welch

Vrij vertaald: ‘Je zult hen moeten vragen wat de regels zijn. Ik voed mijn meisjes niet op om als vaderskindjes aan de hand genomen te worden. Die hem nodig hebben om als een enge, bezitterige eikel te bepalen hoe ze met respect behandeld moeten worden. Jij respecteert ze en als je dat niet doet, dan beloof ik je dat zij mijn hulp niet nodig hebben om jou op je plek te zetten.’

Aan Today Parents vertelt Welch over zijn samengestelde gezin met 6 dochters. ‘Ik was al feministisch ingesteld voordat ik dochters kreeg, maar toen ik dochters kreeg en ze opvoedde besefte ik me pas dat vrouwen geweldige wezens zijn die het helemaal zelf kunnen rooien en mij niet nodig hebben om ze vormen tot iets.

Deze man een standbeeld geven is misschien een beetje overdreven maar een t-shirt lijn met deze tekst is toch het minste wat we kunnen doen. Crowdfunding initiatieven worden gewaardeerd!

Uit onderzoek blijkt trouwens dat vaders wel degelijk anders omgaan met dochters dan met zonen.

Reageer op artikel:
Regels vader voor daten van zijn dochters: ‘Hé, ik voed geen prinsesjes op, vraag het haar’
Sluiten