Sterre Touw
Sterre Touw Kids 27 nov 2017

10 x de leukste regen uitjes met kinderen (als het met bakken naar beneden komt)

Regen, blegh. De laatste maanden van het jaar komt het regelmatig met bakken uit de lucht. Niemand is er dol op en al helemaal niet als de kinderen de hele dag thuis zijn en elkaar in de haren gaan vliegen. Daarom hebben we tips verzameld voor de leukste uitjes als het regent!

Regen uitjes 1: Museum

Musea saai? Nee hoor, echt niet. Nederland heeft heel veel leuke musea voor kinderen zoals het Spoorwegmuseum of Nemo. Ze kunnen er van alles zelf doen en ontdekken. Ook goede aanraders voor een dagje uit met de kinderen zijn het Nederlands Tegelmuseum, het Belasting-en Douanemuseum of het Stripmuseum.

LEES OOK: 28 dingen om thuis te doen als het regent!

Regen uitjes 2: Bioscoop

Gezellig naar de bioscoop! Sommige bioscopen hebben op zondagochtend een voordelig familietarief waardoor een uitje naar een film nog aantrekkelijker is. Helemaal leuk nu er weer volop Sinterklaas- en kerstfilms in de bioscopen draaien. Geheime tip: Ga naar FC Hyena in Amsterdam. De allerleukste kleine bioscoop van Nederland, waar je je snacks gewoon mee naar binnen neemt.

FC Hyena

Regen uitjes 3: De Ontdekhoek voor kinderen

Overal in Nederland kun je naar De Ontdekhoek. Het is super leuk voor kinderen vanaf een jaar of 6 die volop bezig zijn met ontdekken. Ze mogen allerlei proefjes doen, bootjes maken, dammetjes bouwen, zelf chips maken en nog veel meer. Voor kinderen van 10 jaar of ouder zijn er moeilijkere dingen te doen. De kinderen zijn aan het eind van de dag gegarandeerd uitgeteld.
De Ontdekhoek

Regen uitjes 4: Glow in the dark golf

Minigolf is super leuk, maar dan wel als het zonnetje schijnt. Gelukkig is daar een oplossing voor. Het kan ook gewoon binnen! Vaak is binnen-minigolf in glow in the dark, wat het extra spannend en leuk maakt voor de kids. Trek je fluoriserende kleding aan voor een extra leuk glow-effect!

Regen uitjes 5: Naar de bieb

Regenachtige dagen zijn altijd goed om je geleende boeken weer eens om te ruilen. Neem je kinderen gezellig mee en laat ze de boekjes zelf uitkiezen. Maak er een echt dagje uit van. Lees ze bijvoorbeeld voor uit boekjes of prentenboeken in de leeshoek die de meeste bibliotheken hebben.

Regen uitjes 6: Indoor skiën

Het leuke aan indoor skiën is dat het zowel kinderen die al kunnen skiën maar ook voor degene die het niet kunnen leuk is. Je kunt er lessen volgen, maar ook zelf lekker rondjes skiën. Kijk wel uit, want voor je het weet moet je van de kids een wintersportvakantie boeken. Niet dat dat erg is…

Regen uitjes 7: Indoor jumping

Trampoline hallen zijn flink in opkomst, zoals Bounz. Jammer dat wij die nooit hadden vroeger! Een uur flink wat energie kwijt raken tijdens het springen doet kinderen zeker goed op een regenachtige dag. Ze kunnen van trampoline naar trampoline stuiteren en na een salto of koprol in een bed van schuimblokken vallen. Super leuk dus!
Bounz

Regen uitjes 8: Creatieve workshop

In elke stad zijn ateliers te vinden waar ze creatieve workshops verzorgen. Kinderen zijn enorm creatief en graag met hun handen bezig. Doe lekker met de workshop mee, dan werk je ook nog een beetje aan je eigen kunstzinnige skills!

Regen uitjes 9: Escaperoom voor kinderen

Ja, het bestaat: een escaperoom speciaal voor kinderen. Neem hun vriendjes en vriendinnetjes mee en laat ze met elkaar de grootste raadsels en opdrachtjes oplossen. Wedden dat ze trots zijn na afloop? (En jij ook natuurlijk.)
Escaperoom Nijmegen

Regen uitjes 10: Gewoon naar buiten en wandelen

Tja, jammer dan dat je nat wordt. Wandelen in de regen kan je ontzettend leuk maken. Allemaal in regenpak en laarzen aan en stampen maar in die plassen. Wedden dat je jezelf ook weer even kind voelt?  Thuis trek je alle druipende kleding uit en kruip je lekker met een film en warme chocolade melk op de bank samen!

LEES OOK: 6 redenen waarom je kind (en jij) meer in modder zouden moeten spelen

Reageer op artikel:
10 x de leukste regen uitjes met kinderen (als het met bakken naar beneden komt)
Sluiten