Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 31 jul 2017

Autistische Robbie (9) verliest beiden ouders en zijn tante doet een bijzondere oproep om hem te steunen

De Amerikaanse Robbie Ecuyer (9) is in mei zowel zijn vader als zijn moeder verloren. Zijn moeder overleed aan taaislijmziekte en zijn vader aan een overdosis. Om Robbie gerust te stellen en zijn rouwproces te ondersteunen is hem verteld dat zijn ouders ‘over de regenboogbrug’ zijn gegaan. Nu doet zijn voogd en tante Crystal Skawinski een bijzondere oproep om Robbie een hart onder de riem te steken.

Regenboog

‘Dit is mijn neefje Robbie. Ik ben zijn voogd sinds 25 mei 2017. Robbies moeder (mijn zus) overleed op 2 mei na een lang ziekbed aan taaislijmziekte. Op 24 mei overleed zijn vader aan een overdosis. Vandaag stond Robbie in de regen naar de regenboog te kijken, in de hoop dat hij zijn ouders zou zien.’

Over de hele wereld

‘Robbie heeft autisme en hoopt dat hij zijn ouders ziet als hij naar de regenboog kijkt. Ik vind het fijn om hem regenbogen te laten zien, dus ik zou het leuk vinden als iedereen een foto van de regenboog zou sturen (speciaal dubbele regenbogen). Je kunt je regenboogfoto onder deze foto plaatsen, zodat Robbie regenbogen van over de hele wereld kan zien,’ schrijft Crystal op Facebook.

LEES OOK: Juf Marjolein vult het rapport van jongen met autisme op een prachtige manier in

Haar plan is om een plakboek van de verzamelde foto’s te maken en dit aan Robbie te geven. ‘Gebruik de hashtag #rainbowsforrobbie en laat weten in welk lang de foto is genomen’, roept ze op. Crystals oproep werd massaal gedeeld en mensen reageren met de mooiste foto’s van regenbogen van over de hele wereld.

Rouwverwerking

Rouwdeskundige Daan Westerink zegt in een interview op de website van RTL Nieuws dat deze steun wel degelijk kan helpen bij de rouwverwerking van Robbie. ‘Het belangrijkste is de steun die hij voelt na dit verlies. Aan de moeite die de tante voor hem doet, kun je zien dat hij goed gesteund wordt in deze moeilijke periode.’

Onder de regenboogfoto staan meer dan 7 duizend foto’s uit verschillende Amerikaanse staten, maar ook uit Nederland, Frankrijk en Engeland. Veel mensen schrijven in hun berichtje dat ze hopen dat het snel beter gaat met Robbie.

7 dingen die je niet moet zeggen tegen de ouders van een kind met autisme

Facebook Crystal

Reageer op artikel:
Autistische Robbie (9) verliest beiden ouders en zijn tante doet een bijzondere oproep om hem te steunen
Sluiten