Sterre Touw
Sterre Touw Eten 7 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Regenboogspaghetti: een hapje dat je kind zielsgelukkig gaat maken

We weten als ouders ondertussen allemaal; kinderen eten met hun ogen. Alles wat er maar kleurrijk of vrolijk uitziet, gaat met gemak hun mond in. Hoewel de meeste kinderen smullen van een lekkere spaghetti bolognese, wordt deze al helemaal lekker als de spaghetti verschillende kleurtjes heeft. Daarom is er nu regenboogspaghetti. 

Je normale spaghetti omtoveren in de regenboogvariant is gelukkig helemaal niet moeilijk. Je hebt er geen regenboogpastamachine voor nodig. Met slechts een paar druppels kleurstof kom je namelijk al een heel eind.

LEES OOK: Zeemeerminnen croissant: de foodtrend die we allemaal willen uitproberen

Kleurrijk eten

Kinderen zijn gek op kleurtjes. Alles wat er vrolijk uitziet – buiten de kleur groen om – vinden ze prachtig. Als je moeilijke eters hebt, zal dit dus wellicht een oplossing bieden. Je pasta, rijst of misschien zelfs aardappelen omtoveren tot regenboogachtige lekkernijen, maakt het avondeten voor je kind gegarandeerd een stuk makkelijker.

Regenboogspaghetti maken

Het enige wat je nodig hebt voor de perfecte regenboogspaghetti is een portie pasta en kleurstof. Kook eerst de pasta gaar en verdeel het vervolgens in verschillende porties. Verdun vervolgens de kleurstoffen met een beetje water en geef elke portie een ander kleurtje. Roer het door elkaar en vóila; regenboogspaghetti. Maak vervolgens de pasta helemaal zo als jij hem lekker vindt. Nu ziet de pasta er net zo lekker uit voor je ogen als voor je buik. Hou wel rekening met de rode saus, want die neemt nou net het effect weer weg. Kies dus voor een lekker basic pasta gerecht en je kind is voor de rest van de avond weer het zonnetje in huis.

LEES OOK: Frozen fudge: een toetje waar je kleine frozen-fan heel gelukkig van wordt

Zien hoe je de regenboogspaghetti maakt? Bekijk dan hieronder de video en wie weet staat deze heerlijke maaltijd vanavond wel op het menu. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Regenboogspaghetti: een hapje dat je kind zielsgelukkig gaat maken
Sluiten