Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Work & Life 22 jan 2019

Een lange treinreis voor de boeg? Zo benut je je reistijd goed!

We downloaden van tevoren een Netflix serie om ons te vermaken in de trein. Is ie nu al afgelopen? Dan scrollen we lekker door onze social media. Anno 2019 zijn we al snel geneigd om urenlang aan onze telefoonschermpjes gekluisterd te zitten. Maar er zijn zoveel meer nuttige dingen te doen tijdens het reizen!

Podcasts beluisteren

Podcasts zijn audio opnames die je altijd en overal kunt beluisteren. Je kunt podcasts heel simpel streamen, waardoor je zelf bepaalt naar wat voor soort podcast je luistert. Van politieke kwesties tot het laatste nieuws en comedy: er is voor ieder wat wils! Vaak zijn podcasts heel leerzaam – vooral als je een podcast beluistert met betrekking op jouw vakgebied – en informatief. Het voordeel is dat je een podcasts in de trein, op de fiets of in de auto kunt beluisteren. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de leukste Nederlandstalige podcasts op een rij.

via GIPHY

Boeken lezen

Kennis opdoen, stress verminderen, taalontwikkeling en mentale stimulatie: lezen kent veel voordelen! Nu is het natuurlijk erg verleidelijk om een zoetsappig verhaal uit de bibliotheek rekken te grijpen… Maar leerzame boeken – over je werkbranche, het opvoeden van kinderen of zelfontwikkeling – zijn zeer zeker de moeite waard. Het voordeel is dat veel boeken tegenwoordig ook digitaal beschikbaar zijn! Maak je geen gebruik van het openbaar vervoer? Probeer dan ‘s een luisterboek. Ben je nog niet overtuigd? Dit zijn 5 redenen om NU een boek te lezen!

via GIPHY

Schrijven

“Lief dagboek”, je gevoelens opschrijven werkt therapeutisch. Vind je het ov echter niet de tijd en plek om sentimenteel te worden? Dan kun je natuurlijk ook een brainstormsessie op papier zetten, een verhaal of gedicht schrijven of je doelen op een rijtje zetten. Als je iets opschrijft is de kans groot dat je beter uit je woorden komt en je ontwikkelt een beter geheugen (je hebt immers een spiekbriefje). Voorzie je werktas dus altijd van een notitieblok en een pen!

via GIPHY

Lekker puzzelen

Misschien lijkt puzzelen je hartstikke saai… Maar wist je dat puzzelen een van de beste trainingen is voor je brein? Een goede mentale training staat gelijk aan preventie voor dementie. Of je nu meer van de kruiswoordpuzzels bent, sudoku kan waarderen of het liefst opzoek gaat naar woorden… De keuze is reuze! Er zit vast wel een puzzel voor jou bij, so it’s worth a try. Wanneer je overstapt op je fiets, de wandelwagen of de auto is het verstandig om je puzzel eventjes aan de kant te leggen. Als dat je nog lukt tenminste, puzzels werken namelijk verslavend!

via GIPHY

Snelle taken

Staat je inbox propvol? Is je agenda nog niet bijgewerkt? En moest je nog een afspraak maken bij de opticien? We zijn geneigd om dit soort kleine taakjes voor ons uit te stellen. Dit terwijl het zo makkelijk is om het eventjes tussendoor af te handelen. Mail je collega’s terug, vul je agenda in en maak (online) een afspraak bij de opticien. Als je toch bezig bent kun je ook nog even een boodschappenlijstje maken, je moeder terugbellen en die leuke schoenen bestellen. Done! 

via GIPHY

Je telefoon opschonen

Nu je je telefoon toch bij de hand hebt, kun je je ‘m net zo goed even opschonen. Heb je contactgegevens van mensen die je nooit meer spreekt? Staan er mislukte foto’s in je galerij? Gebruik je alle apps nog wel? Wees kritisch, want een schone telefoon kan flink wat batterijbesparing opleveren! Zo, nu je telefoon toch nog een paar haltes meekan, kan wat achtergrondmuziek geen kwaad.

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een lange treinreis voor de boeg? Zo benut je je reistijd goed!
Sluiten