Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 10 jun 2019

4 handige tips om reizen met kinderen makkelijker te maken

Reizen met kinderen kan op z’n zachtst gezegd dramatisch zijn. Zeker als jullie met het gezin een lange reis of vlucht voor de boeg hebben is het wel zo fijn als je tot in de puntjes bent voorbereid. Neem van ons aan dat als je deze tips in ieder geval doorneemt de reis al een stuk beter zal verlopen.

Reizen met kinderen

Als je gaat reizen met kinderen heb je soms slapeloze nachten. Je hoopt dat alles soepel verloopt want iedere ouder maakt wel eens mei dat het verschrikkelijk is. Gebruik deze vier tips om er zeker van te zijn dat het nu wél goed gaat.

1. Kleed ze comfortabel voor de reis

Voor zowel je kids als jezelf. Als ze iets aanhebben waar ze er wel mooi in uitzien maar voor geen meter zit is de kans veel groter dat ze gaan jammeren.

Daarnaast is het ook handig voor jezelf als ze een praktische outfit aanhebben zodat in het geval van ongelukjes of vieze luiers je ze makkelijk kunt verschonen. Zorg dus ook altijd voor een setje extra kleding in je handtas.

2. Zorg dat je kids wat te doen hebben

Koop een vakantieboek voor ze waar ze in ieder geval een paar uur mee zoet zijn. Dan kun je zelf ook een beetje proberen te ontspannen tijdens de reis en ben je niet continu bezig met het entertainen van je kinderen.

Tegenwoordig verkopen ze ook veel spelletjes in klein reisformaat dus daar houd je ze ook nog wel even zoet mee. Geef niet meteen alles, dan is de fun er meteen af en zijn ze er sneller op uitgekeken.

3. Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken bij je hebt als je gaat reizen met kinderen

Genoeg eten en drinken is ontzettend belangrijk want niks is vervelender dan jammerende kids die honger en dorst hebben. Daar heb je niet alleen jezelf mee maar ook je medepassagiers in het vliegtuig die je dat niet in dank zullen afnemen.

Neem voldoende snacks mee voor je kinderen want we weten allemaal wel dat het eten in het vliegtuig zelf A) vet duur is als dat niet bij je vlucht is inbegrepen en B) niet lekker.

4. Zorg ervoor dat de iPad en je telefoon zijn opgeladen

Want geloof ons, daar ga je veel plezier aan beleven. Iedereen kan zeggen wat ‘ie wil maar tijdens de reis mogen jouw kids lekker op je telefoon of op de iPad spelen. Zolang ze daar tevreden mee zijn en daardoor lekker rustig blijven zitten is er he-le-maal niks op tegen.

Ze hoeven natuurlijk niet per se alleen maar filmpjes te kijken want tegenwoordig kun je ook tal van leerzame apps downloaden zodat ze hun lees- en rekenwerk kunnen verbeteren. Twee vliegen in één klap want daar zal je juf of meester ook blij mee zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 handige tips om reizen met kinderen makkelijker te maken
Sluiten