Heb je een relatie met een stier? Dan komt dit je vast bekend voor

Is je partner deze maand jarig? Dikke kans dat je dan een relatie hebt met een stier. Dan weet je als geen andere dat dat driftige beest diep van binnen ook een gevoelige kant heeft. 

De stier vecht hard, maar heeft nog veel harder lief. Op deze manier leer je hem temmen als een echte torero.

1. Als je man ongeduldig is…

De stier is een echte doener die een broertje dood heeft aan wachtrijen en eindeloze lunches. Daarbij gaat hij niet altijd even slim om met stress. Die combinatie zorgt ervoor dat hij stoom afblaast door flink te foeteren. Als je man een korte aandachtspanne én een kort lontje heeft, is het zaak niet op precies dezelfde manier te reageren. Is hij geïrriteerd omdat hij slecht slaapt, pijn of stress heeft? Onderneem actie om hem te helpen. Maak een prioriteit van samen slapen, geef hem een Advil, boek die vakantie. De enige persoon die je kan veranderen, ben jijzelf. Als jij verandert, verandert de relatie ook. Als jij anders reageert, verlicht dat ook de kribbigheid van je geliefde.

2. Als je man bot is…

Een stier is soms net een olifant in een porseleinkast. Hij heeft een radar voor bullshit en is allergisch voor alles wat nep is. Daar valt een hoop voor te zeggen, maar er zijn momenten waarop het niet altijd even handig is. Op een feestje van je werk, bijvoorbeeld. De eerste stap: speel in op empathie. We doen aannames over waarom mensen doen wat ze doen en zijn dan verrast als we ontdekken wat er echt in ze omgaat. Je denkt misschien dat iemand veel praat omdat ‘ie een aandachttrekker is, maar het kan goed zijn dat zo iemand juist zenuwachtig is en iedere stilte wil opvullen. Stap 2: Blijf bij jezelf. In plaats van als een politieagent de interacties van je partner onder de loep te nemen, kun je je beter richten op de gesprekken die je zelf voert. Op die manier ben je niet meer zo angstvallig bezig met of je partner niet iets lomps zegt tegen die ene gevoelige collega en kun je gewoon genieten van het feestje.

3. Als je man achterdochtig is…

… Stieren zijn enorm betrouwbaar en loyaal en verwachten datzelfde van hun partner. Dat is ook de reden waarom hij soms rondneust op zoek naar, ja, wat eigenlijk? Bezitterigheid vertaalt zich vaak naar jaloezie en rancune en dat is een bijzonder lastige eigenschap van de stier. Probeer die onzekerheid te negeren en focus op de positieve dingen die hij meebrengt. Prijs hem daar om – met veel bombarie. Het wordt zo self-fulfilling gedrag: je partner herhaalt het gedrag dat je versterkt. Noem hem niet achterdochtig of paranoïde, maar zeg dat je hem zo vertrouwt en je zo dankbaar bent dat hij je onafhankelijkheid support. Ook als dat niet helemaal waar voelt. Door te doen alsof hij de persoon is die je wilt dat hij is, kan hij makkelijker in die rol stappen.

Reageer op artikel:
Heb je een relatie met een stier? Dan komt dit je vast bekend voor
Sluiten