13 dingen die je moet weten als je een relatie hebt met een oudere man (de oude bok)

Fammes Patricia hokt met een oudere man. Al jaren hoor (16 jaar om precies te zijn). Hij is inmiddels 51 lentes jong en zij 38. Dat gaat prima, maar soms moet je er even een kleine gebruiksaanwijzing bijpakken. Die hij alleen kan lezen met zijn leesbril, haha. Oh nee, sorry da’s gemeen. Enfin, zie hier: 13 dingen die je moet weten als je een oude bok aan de haak slaat.

1. Hij heeft rust gevonden

Dat is fijn aan een oude bok. Die zijn meestal iets minder zoekend dan begin dertigers en weten wat ze willen. Totdat de midlife-crisis aanbreekt, maar dat is voor later zorg. Rust vinden, dat staat niet gelijk aan saaiheid trouwens. Want anders was ik allang weg geweest.

2. Er zijn exen

Die krijg je er onherroepelijk bij. Want je was vast niet zijn eerste liefde. Zo ook bij de mijne; vele meisjes en vrouwen gingen mij voor. Dat zorgde soms voor de nodige strijd en onzekerheid, maar als je dat samen kunt overwinnen, heb je iets moois, moet je maar denken.

3. Hallo generatiekloof

Mijn vriend weet nog precies waar hij was toen Elvis overleed, keek naar Swiebertje op de zwart-wit televisie en puberde in de punktijd, terwijl ik van de Telekids-generatie ben en als tiener met een cassettebandje van MC Hammer onder mijn kussen sliep, zo verliefd was ik op die gast. En dus maakt mijn vriend op feestjes nog altijd vage punkbewegingen op hiphop-nummers. Nou ja, eigenlijk op elk nummer dat gedraaid wordt. Maar ik schaam me verder niet.

4. Hij is bekend met alle vrouwenkwaaltjes

Omdat hij al wat meisjes heeft versleten, weet hij ook wat daarbij komt kijken: maandelijkse onredelijkheid, hoofdpijn en zo meer. Ook weet hij dat je een vrouw op sommige momenten maar beter haar gelijk kunt geven. Kortom, door de wol geverfd. Scheelt weer strijd.

5. Hij snapt niet altijd in welke levensfase jij je bevindt (en andersom)

Zie punt 3. Ik was midden twintig en ging gebukt onder Grote Levensvragen (Wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven?) en hij eind dertig en zat dikke prima in z’n vel. Als ik mezelf uit bed sleepte, omdat ik weer eens down was om iets wat ik niet kon uitleggen, gaf hij me een onhandige vaderlijke schouderklop en zei: ‘Nou liefje, schouders eronder en neus in de wind hè.’ Maar hè, hij bleef wel bij me. De schat.

6. Hij is jouw wandelende Mister Google

Kennis komt met de jaren. En dat is retehandig, want met een oude vent die de boel boven een beetje op een rijtje heeft, hoef je dus nooit meer iets te Googelen.

7. Hij wint altijd met Triviant

De keerzijde van punt 6.

8. Hij heeft grijze haren

Moet je van houden, maar dat doe ik gelukkig.

9. En een leesbril

Yup, die kwam samen met zijn vijftigste verjaardag (help!) en toegegeven; dat was voor mij ook even slikken. Maar ik was er ook klaar mee om elke keer de menukaart voor te lezen, dus ik heb me eroverheen gezet.

10. Hij gebruikt woorden die jij niet kent

Dat loopt je samen door de stad en zegt hij ineens: ‘Nou, dat is een mooie nering zeg!’ Of dan opper ik een briljant plan en antwoordt hij: ‘Dat is lood om oud ijzer.’ Je hebt werkelijk geen idee.

11. Zijn vrienden zijn ook oud

Ik zit in de bloei van mijn leven, maar heb inmiddels al best wat vijftigste verjaardagen mogen vieren. Ach ja, ik steek er lekker jong en fris bij af.

12. Zijn vader en moeder zijn nog ouder

Voorbeeldje: mijn schoonouders reden ooit een keer op een zondag door de MCDrive en bestelden door de intercom een bamibal en een kroket. Maar misschien heeft dat niks met leeftijd te maken. Het blijft een leuk verhaal in elk geval.

13. Hij is een oude (wijze) vader

Mijn vriend werd papa op z’n 48e. Maar meer klaar voor het vaderschap kun je niet zijn toch? Wijzer en meer zen krijg je ze in elk geval niet. Oké, hij is bijna bejaard als onze dochter het huis uitgaat, maar dat zien we tegen die tijd wel weer.

Lees meteen ook even dit: hier maken zelfs de gelukkigste stellen ruzie om

Reageer op artikel:
13 dingen die je moet weten als je een relatie hebt met een oudere man (de oude bok)
Sluiten