Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 13 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

5 Relatie regels die verbroken mogen worden volgens experts

De maatschappij houdt ervan beperkingen – richtlijnen en verwachtingen – op te leggen. Zo ook als je een relatie hebt, maar de meeste ‘relatie regels’ zijn old-school en mogen best verbroken worden.

‘Relatie regels’ zijn ongeschreven, onzichtbare en stille wetten hoe we met elkaar omgaan, volgens Audrey Hope, een celebrity-relatie deskundige. Soms zijn ze door onze cultuur, of onze ouders, media en sociale kringen gevormd. Soms voelt het of je toch aan deze regels moet voldoen, maar volgens experts mogen ze best verbroken worden.

1. Je partner moet je familie leuk vinden

De realiteit is dat als iemand in je familie moeilijk in omgang is, je partner hem of haar niet per se leuk hoeft te vinden. Wat eigenlijk belangrijker is, is respect hebben voor hen en gerespecteerd worden stelt Rudi Rahbar, een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in koppels en gezinnen.

LEES OOK: Relatie met een Kreeft? Zo deal je het best met dit sterrenbeeld

2. Je moet altijd goede seks hebben

Niet altijd, volgens Rahbar. Seks is net zoals alle andere in een relatie – het verandert in de loop der tijd. Soms is het mind-blowing, en soms is het meh. Je hoeft niet altijd geweldige seks met je partner te hebben, zolang de liefde er nog steeds is. Wat we in films zien kan misleidend zijn, maar relatiedeskundigen zijn het erover eens dat regelmatig fysiek contact met elkaar maken het belangrijkste is.

3. Je moet altijd eerlijk zijn

Over belangrijke dingen? Ja, zeker. Maar je hoeft je partner niet telkens te wijzen op iedere waarheid die er is. Wees eerlijk wanneer je gevoelens gekwetst zijn of wanneer het voelt alsof je onrecht is aangedaan. Maar volgens Rahbar is eerlijk zijn niet altijd het beste beleid.

LEES OOK: 30 grappige redenen waarom het heerlijk is om getrouwd te zijn

4. Je moet nooit boos naar bed gaan

In een perfecte wereld zouden jij en je partner alle ruzies oplossen voordat je in slaapt valt, maar leven we in een perfecte wereld? Nope. Diana Mandell, datingcoach en relatiedeskundige moedigt koppels aan om problemen snel op tel ossen om te voorkomen dat ze langer duren, hebben sommige mensen nu eenmaal tijd en ruimte nodig om over dingen na te denken voor ze reageren. Zolang jij en je partner de volgende dag de kwestie aanpakken, is het echt niet zo verkeerd om boos naar bed te gaan.

5. Mannen zouden altijd moeten betalen

Het is 2018 en lange leve Tikkie, je betaalt wat voor jouw rekening is en dat wordt niet bepaald door je geslacht. Mannen willen graag – net als vrouwen – weten dat ze gewaardeerd worden. Het voelt best leuk en charmant als een man de rekening betaalt, maar bedenk eens hoe leuk het voor hem is als jij het doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme