Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 18 apr 2019

5 manieren de romantiek levend te houden als jullie net een baby hebben gekregen

De eerste dagen en weken na de geboorte van jullie baby zweven jullie op een roze wolk. Jullie houden meer van elkaar en het leven dan ooit te voren nu dit kleintje jullie leven heeft verreikt. Maar dan neemt de kraamhulp afscheid en eindigt jullie verlof. Het ‘normale’ leven gaat weer door en dat is behoorlijk pittig.

Jullie hebben je handen vol aan de kleine baby en dan is het niet zo gek dat de romantiek er een beetje bij inschiet. Je moet al helemaal niet denken aan een avondje uit want je bent liever thuis met jullie kindje. Toch is het belangrijk om de romantiek levend te houden voor jullie relatie en deze tips kunnen daar bij helpen.

1. Blijf affectie tonen naar je partner

Je hebt dit vooral zelf in handen. Als je niks meer aan je relatie doet (of beduidend minder) is het niet zo gek dat de romantiek een beetje dood bloed. Blijf dus affectie tonen naar je partner en dat kan op verschillende manieren. Vertel hem of haar elke dag wat liefs over waarom je zo dol op je partner bent.

2. Plan een date

En hou je er aan. Jullie gaan echt niet meer last minute naar een restaurant met een kleine baby dus plan samen een aantal data in waar jullie je ook echt aan houden. Zorg dat er ruim van te voren ook een oppas is ingeschakeld zodat het ook daar niet op kan stuk lopen.

3. Sta elke dag met elkaar in contact

En dat klinkt vrij logisch, maar we hebben het over gefocuste aandacht (zonder baby). Al zijn het maar vijf minuten. Neem even de tijd om elkaar te vragen hoe jullie dag was. Jullie mogen hier best een intiem gesprek van maken.

Maak er een gewoonte van om dit met een vaste regelmaat te blijven doen zodat je er ook op bent voorbereid om even een avondje alleen met je partner te besteden.

4. Maak gebruik van je baby’s slaapje

Baby slapen veel, heel veel. En op die momenten kunnen jij en je partner samen wat doen. Dat kan natuurlijk ook met de baby. Leg jullie zoon of dochter in de wagen en maak samen een romantische wandeling.

5. Gun elkaar me-time

Je zou het zelf ook heerlijk vinden als je thuis komt en je partner heeft een warm bad vol laten lopen en je hoeft even nergens naar om te kijken. Gun jouw partner deze momentjes ook. Je voelt je erdoor enorm gewaardeerd en dat is goed voor je relatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 manieren de romantiek levend te houden als jullie net een baby hebben gekregen
Sluiten