Renée
Renée Relatie 11 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

4 onverwachte onderwerpen die sterke koppels met elkaar bespreken

Je relatie sterk en gezond houden is voor jou waarschijnlijk één van je prioriteiten naast het zorgen voor je gezin. Als trouw aan elkaar zijn voor jullie belangrijk is helpt het volgens onderzoek om de volgende (onverwachte) onderwerpen met elkaar te bespreken.

Relatie sterk houden

Bereid je er alvast op voor, deze onderwerpen bespreken is niet altijd makkelijk. Sterker nog, het kan zo zijn dat jullie in een verhitte discussie belanden. Komen ze.

1. Gesprek over andere mensen die vreemdgaan

Iedereen kent wel een familielid/buur/collega/vriend(in) die een scheve schaats rijdt. Volgens relatietherapeut Heidi McBain is het aan te raden om dit in je eigen relatie te bespreken. Zo kan jij misschien voorkomen waar het bij anderen fout ging.

LEES OOK: Doe voortaan lekker samen de afwas want het geeft je seksleven een boost

2. Gesprek over waarom hij iemand anders dan jij in vertrouwen nam

Het komt voor dat je partner een (voor jou) belangrijk onderwerp eerder met iemand anders bespreekt dan met jou. Misschien kan je daar enorm pissig om worden. Voelt het als verraad? Dan moet je het helemaal bespreekbaar maken.

‘Hun reactie zal je verbazen’, aldus relatiecoach Toni Coleman. ‘Misschien dachten ze dat het jou niet interesseerde of dat je even te druk was.’ Je kunt je afstandelijk voelen, maar door het te bespreken kom je weer naar elkaar toe. Dit leidt vervolgens naar jullie gezamenlijke doel: beter communiceren.

3. Gesprek over je seksleven

‘Het kan ongemakkelijk zijn om jullie seksuele verlangens te bespreken, maar het helpt mensen om trouw te blijven’, zegt relatiecoach Jonathan Bennett. Als één van jullie (of jullie allebei) ontevreden zijn over jullie seksleven bestaat de kans dat je de bevrediging ergens anders zoekt.

Weten waar jullie behoefte aan hebben en daarop inspelen geeft je seksleven een boost.

4. Gesprek over jullie dag

Het lijkt zo simpel, maar het is oh zo eenvoudig. Door simpelweg te vragen hoe zijn dag was werk je aan jullie emotionele connectie. Vraag naar zijn hoogte- en dieptepunten. Wat gaat goed, waar zit hij mee? En vice versa.

Door het te delen en iemand in vertrouwen te nemen werk je aan je relatie sterk houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme