Redactie
Redactie Relatie 13 sep 2019

Zo blijft je relatie sterk als je een baby hebt gekregen

Je relatie verandert na de komst van een baby. Of je het nu wilt of niet, of denkt dat dit bij jullie echt niet zal gebeuren: het is zo. Je bent niet meer met z’n tweeën, maar voor altijd met in ieder geval één meer. En die ene meer, dat lieve baby’tje, dat vraagt veel van je relatie. Heel veel.

De verandering in je relatie hoeft zeker niet negatief uit te pakken, als je de volgende tips en adviezen maar onthoudt.

Geef elkaar de ruimte en praat

De baby slokt vooral de eerste maanden al jullie aandacht op, dus de aandacht voor elkaar staat even op een laag pitje. Geef elkaar de ruimte om een kersverse papa en mama te zijn, maar blijf wel met elkaar communiceren. Laat de ander je verwachtingen weten, want als je die niet uitspreekt, krijg je alleen maar wrijving en irritaties.

Wil de een even een momentje voor zichzelf, gun hem of haar dat dan. En neem zelf ook wat me-time: een warm bad in je eentje, een momentje in de tuin met koffie, bladeren door je favoriete tijdschrift. Want als jullie beide ontspannen zijn, zal er ook niet veel (negatieve) spanning tussen jullie in gaan hangen.

Doe weer iets leuks met z’n tweeën

Ga er even samen op uit, al zijn het maar een paar uurtjes: het zal jullie goed doen. Even een koffietje drinken om de hoek, terwijl iemand die jullie vertrouwen op de baby past. En al praat je die twee uur vol over hoe lief de baby wel niet is, dat geeft niet. Andere gesprekken komen wel weer, het gaat even om de aandacht voor elkaar zonder dat de mini van zich laat horen.

Doe dit wel pas als jullie er beide aan toe zijn om de baby even bij een ander achter te laten, want constant op je telefoon kijken of alles wel goed gaat, dat werkt natuurlijk niet.

Blijf lichamelijk contact houden

Je hebt 9 maanden lang een baby gedragen, je bent bevallen en geeft misschien borstvoeding. Je hebt slapeloze nachten en je lichaam doet zeer van alles. Aan lichamelijk contact met je partner moet je ab-so-luut nog niet denken. Of wel, dat verschilt per persoon natuurlijk. Praat erover met elkaar, over jullie behoeftes en kijk vooral naar wat wel kan, in plaats naar wat niet kan. Maar blijf wel lichamelijk contact houden: een knuffel, een kus, even tegen elkaar aan liggen. Dan volgt de rest vanzelf.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo blijft je relatie sterk als je een baby hebt gekregen
Sluiten