Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 28 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

6 redenen om je relatie hetzelfde te behandelen als je baan

Een relatie heb je 24/7, een job gemiddeld zo’n veertig uur. De juiste balans vinden tussen die twee is best een uitdaging. Je werk brengt niet alleen geld in het laatje, je leert er ook dingen die je kunt gebruiken om je relatie een oppepper te geven. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Het klinkt een beetje kil en koud, maar een aantal dingen die je op werk doet kun je ook toepassen op je relatie. Maak je geen zorgen als je het eenmaal hoort klinkt het logischer dan je denkt.

1. Stel doelen in jullie relatie

Op kantoor heb je te maken met deadlines, targets en ook doelen die je stelt. De vraag waar je jezelf carrière-wise ziet over vijf jaar kun je ongetwijfeld beantwoorden. Stel jezelf deze vraag ook over je relatie: waar zie jij jezelf en je partner over vijf jaar? Bespreek dit samen zodat jullie allebei weten waar jullie staan in de relatie.

Jullie kunnen ook deadlines stellen voor jezelf (bijvoorbeeld een huisje kopen binnen twee jaar). Hoe gaan jullie dat doen? Dit klinkt misschien heel kil of zakelijk maar eigenlijk kijken jullie hierbij samen naar de behoeftes die jullie hebben en dat kan jullie relatie alleen maar ten goede komen.

2. Reflecteer op jullie doelen

Op werk reflecteer je regelmatig op het werk dat je doet. Het klinkt eigenlijk meer dan logisch om dat ook bij je relatie te doen. Ga er minimaal één keer per maand samen voor zetten onder het genot van een lekker glaasje wijn en bespreek hoe jullie vinden dat het gaat met jullie gezamenlijke doelen. Als jullie tegen problemen aan lopen is dit het moment om het daar over te hebben.

Zo’n reflectiemomentje hoeft trouwens niet per se een negatieve lading te hebben, het kan ook alleen maar positief zijn wat jullie te bespreken hebben. Dit moment van reflectie stimuleert jullie om allebei echt te werken aan de doelen die jullie voor jezelf hebben gesteld.

3. Brainstorm samen over nieuwe doelen

Op je werk zit je regelmatig te brainstormen over nieuwe ideeën voor (onvoorziene) problemen of om een nieuwe uitdaging te bedenken. Elke relatie kent ups en downs en als jullie in een down fase zitten is het goed om het samen te hebben over nieuwe doelen.

Dat kan zijn meer aandacht hebben voor elkaar, vaker met z’n tweeën op pad gaan of aan het eind van de dag aan tafel jullie dag doornemen. Neem voor zo’n brainstormsessie met je partner de tijd en bespreek wat zou kunnen helpen om jullie relatie weer in een opwaartse spiraal te krijgen.

4. De volgende stap zetten

Als je op werk een belangrijke meeting hebt gehad of verandering in gedachten hebt is het logisch dat je ook vervolgstappen zet. Datzelfde geldt ook voor de gestelde doelen binnen je relatie. Als jullie besluiten om één keer per week een date night in te plannen is het vervolgens ook belangrijk om dat daadwerkelijk te gaan doen.

5. Neem ‘vakantie’ van elkaar

Op je werk heb je ook af en toe een vakantie nodig, een break. Datzelfde geldt voor je relatie. Alle dagen in het jaar samen zijn is niet per se goed voor je relatie. Neem daarom ook af en toe een korte vakantie van je partner. Niet letterlijk natuurlijk, maar plan genoeg dingen in zonder je lief.

6. Geef je voor de volle 100%

Op werk geef je je (als het goed is) voor de volle honderd procent. Datzelfde is belangrijk voor je relatie. Zet je helemaal in voor je partner en streef er altijd naar om het beste van jullie relatie te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 redenen om je relatie hetzelfde te behandelen als je baan
Sluiten