Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 18 mei 2019

5 vragen om erachter te komen wat jullie relatie nodig heeft

Liefde gaat helaas niet altijd over rozen. Hoewel jij en je partner een stel vormen zijn jullie altijd nog individuen, met eigen normen en waarden en idealen. Soms kan dit voor frustrerende en verdrietige situaties zorgen. Maken jullie de laatste tijd vaak ruzie met elkaar? Stel jezelf deze vragen om erachter te komen wat de oorzaak van het probleem is.

1. Kun je volledig jezelf zijn?

Soms raak je er zo aan gewend om je partner te verwennen, dat je jezelf compleet verliest. In extreme gevallen maak je keuzes om de ander gelukkig te maken. Dit is uiteraard alles behalve gezond. Je moet wel jezelf kunnen blijven, je eigen beslissingen kunnen maken en ‘nee’ kunnen zeggen tegen hetgeen waar jij niet achterstaat. Als je in sommige situaties niet voor jezelf opkomt om hem te pleasen of geen ruzie te ontketenen is dit niet bepaald gezond…

LEES OOK: Als deze 7 dingen in je relatie niet (meer) leuk zijn is het geen goed teken

2. Stimuleren jullie elkaar?

Nee, jullie hoeven over het algemeen niet dezelfde ambities en interesses te delen. Zolang jullie elkaar hierin respecteren, accepteren en vooral stimuleren is er geen reden tot paniek. Als jij graag portretten wil leren schieten staat jouw lief maar al te graag model. En wanneer hij gezonder wil gaan leven vul jij de koelkast met gezonde snacks. Nemen jullie elkaars ambities niet serieus? Probeer dit dan te veranderen!

3. Is er sprake van wederzijds vertrouwen?

Om welke band het dan ook gaat, vertrouwen is key. Jouw beste vriendin zou jouw beste vriendin niet zijn als je haar niet volledig in vertrouwen zou kunnen nemen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor jouw partner. Zodra het vertrouwen is beschadigt zijn er uiteraard manieren om dit te herstellen. Vertrouwen is dé fundamentele basis, dus zorg ervoor dat jullie elkaars vertrouwen weer winnen!

LEES OOK: Hoe raak je weer verbonden met je partner na ontrouw?

4. Hoe zien jullie elkaar?

Naast het feit dat jullie elkaars beste vrienden zijn – jullie kunnen met elkaar praten, lachen en huilen – is het belangrijk dat er nog sprake is van seksuele aantrekkingskracht. Nee, het is niet meer zo spannend als in het begin toen jullie niet van elkaar af konden blijven. Jullie zijn inmiddels aan elkaar gewend geraakt, maar dit maakt jouw partner niet minder knap en vice versa. Winden jullie elkaar niet meer op? Dan is er werk aan de winkel, in de slaapkamer welteverstaan.

5. Maken jullie tijd voor elkaar?

Samen boodschappen doen, de kinderen ophalen én andere dagelijkse activiteiten staan helaas niet gelijk aan quality time. Wanneer is de laatste keer dat jullie écht tijd met elkaar doorbrachten? Ga samen uit eten, boek een reis voor twee, schrijf jullie in voor een leuke workshop of maak een strandwandeling. Soms is tijd het enige dat mist om nieuw leven in jullie liefdesleven te blazen.

Inspiratie: Wetenschappelijk bewezen liefdesadvies? Deze activiteiten versterken je relatie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 vragen om erachter te komen wat jullie relatie nodig heeft
Sluiten