Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 18 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Weinig tijd? Zo houd je je relatie leuk zonder datenights

Als ouders moet je soms creatief zijn om de romantiek in leven te houden. Zoals het meestal gaat in relaties in deze fase van het leven, kun je soms zo druk bezig zijn met werk en kinderen dat je even pauze neemt van het plannen maken met elkaar.

Jij gaat ‘s ochtends vroeg weg voordat iemand wakker is en hij komt thuis van zijn werk als jij al slaapt. Je kunt de liefde (en daarmee je relatie) simpel levend houden zonder dat je constant een oppasser moet regelen! Wij hebben wat tips voor je verzameld:

1. Merk hem vaker op

Het is een kleine gewoonte die niet veel tijd of een planning kost. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje oplettend zijn en vooral iets terugzeggen wanneer je man met je praat. Uit onderzoek blijkt dat het beantwoorden van emotionele signalen van je partner de band sterk houdt. Het hoeft geen big deal te zijn. Je kunt hem ook verrassen (of hij jou) door een briefje in zijn tas te stoppen met ‘Denk aan je’ er op.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je elkaar ziet na een tijd elkaar niet te hebben gezien, een kus van zes seconden wordt aanbevolen. Zes seconden is laaaang, maar probeer het! Een andere subtiele manier om te zorgen dat jíj wordt opgemerkt, is door letterlijk iets te zeggen. Bespreek de laatste roddels met elkaar of deel een nieuwtje. Het is allemaal niet moeilijk: hallo zeggen, roddelen, glimlachen…

Lees ook: 10 geheimen van een goeie relatie – met kinderen

2. Elke dag een aanraking

Hoe meer niet-seksueel maar sensueel-fysiek contact je hebt, hoe comfortabelere en meer verbonden je je zult voelen. Voor de meeste koppels zou knuffelen eerder leiden tot diepere gevoelens van liefde dan verbale uitingen, blijkt uit een recent onderzoek.

Relatietherapeuten noemen dit ‘intimiteit zonder intimiteit’, het geeft partners het gevoel dat ze worden gekoesterd zonder in de slaapkamer terecht te komen.

Als minder intimiteit met je partner tot ruzie leidt: zo lossen jullie dit samen op

3. Kijk terug in de tijd

Het zal nooit worden zoals vroeger, maar dat is oké. Het is wel de moeite waard om te onthouden wat je het eerst leuk vond aan elkaar en wat jullie toen allemaal samen deden.

Zo is het kijken van oude foto’s ook relatiemagie. Lees oude berichten, weet je nog hoe je je toen voelde? Door dat terug te halen, beleef je het opnieuw. Zo is er bijvoorbeeld een stel uit New York die elkaar foto’s sturen van klokken waarop hun jubileum wordt getoond.

Vertel het verhaal van jullie ontmoeting ook aan je kinderen. Het zorgt ervoor dat ze zich veiliger voelen om te weten dat hun ouders een echt liefdesverhaal hebben die de kern vormt van hun relatie, zélfs als ze met hun ogen rollen als ze erover horen.

Must read: Wist je nog niet: zelfbewustzijn is dé sleutel tot een goede relatie

4. Romantiek zit in de simpelste dingen

Als je kinderen hebt, is er een eindeloze voorraad saaie maar noodzakelijk dingen die gedaan moeten worden, zoals boodschappen doen. In plaats van dat één iemand thuis blijft bij de baby en de ander naar de winkel gaat, kun je ook samen naar de winkel gaan.

Kijk samen naar de ingrediënten voor wat je gaat eten. Of praat terwijl de kinderen slapen of ga een film kijken. Alles wat je nodig hebt, zijn een paar momenten met elkaar om te praten over iets anders dan logistiek gerelateerde dingen. Tijd samen als partners is minstens net zo belangrijk als ouder zijn.

5. Denk groot

In plaats van het hier en daar een etentje te plannen kun je doen, maar je kunt ook geld en energie besparen en het in een weekendje weg stoppen. Het maken van nieuwe herinneringen kan één van de beste onderdelen zijn van een mini vakantie zonder kinderen.

Het is een kans om de band te versterker met je partner. Maar je kunt ook van het kleine genieten, het enige dat nodig is, is aandacht. En dat is gratis!

Bewuste aandacht – de basis voor een gelukkige relatie? Deze relatiecoach deelt tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Weinig tijd? Zo houd je je relatie leuk zonder datenights
Sluiten