Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 17 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Na een lange periode nog steeds niet over je relatiebreuk heen? Dit kan je helpen

Een relatiebreuk is iets dat je enorm kan tekenen. Al helemaal als je achteraf nog steeds gevoelens hebt voor de ander en er geen einde lijkt te komen aan al je verdriet. Heb jij de breuk met je ex nog steeds niet verwerkt? Misschien bieden deze vier tips dan ondersteuning.

Er kunnen tientallen uiteenlopende redenen zijn waarom jullie relatie op de klippen is gelopen. Hoe dan ook is de situatie nu zoals die is. Heb jij moeite met het verwerken van jullie relatiebreuk? Er zijn gelukkig een aantal tips die je kunt toepassen om het te vergemakkelijken.

Een relatiebreuk verwerken

Soms vergeet je even waarom jullie ook al weer uit elkaar zijn gegaan. Het is logisch dat je je na een relatiebreuk gedeprimeerd voelt, toch is het wel de bedoeling dat je je uiteindelijk steeds beter gaat voelen. Heb jij het idee dat dat niet lukt? Ga dan voor jezelf na of je deze vier dingen kan toepassen.

1. Verdriet mag er zijn

Hoewel je misschien probeert zoveel mogelijk afleiding te zoeken, is het ook goed om het verdriet er te laten zijn. Het is een stukje verwerking en daarnaast is het goed om je gevoelens er ook te laten zijn zodat je het niet gaat opkroppen.

Je mag echt wel eens een hele dag in bed blijven liggen en huilen. Ook is het goed om alles op z’n tijd te doen. Hoewel je je misschien alleen voelt, is het beter deze breuk eerst een plekje te geven voordat je de lege ruimte probeert op te vullen met iemand anders. Geef jezelf de tijd om het echt een plekje te geven.

2. ‘Wat als’ heeft geen zin

Je continu blijven afvragen wat er was gebeurd als ‘alles anders was geweest’ heeft echt geen zin. De situatie is nou eenmaal zoals hij is, en door je continu dit af te vragen blijf je er eigenlijk veel langer in hangen. Op dit soort momenten is het bijna essentieel om tegen jezelf te zeggen: zo is het gegaan. De kans is groot dat je op die manier de situatie veel sneller een plekje kan geven.

3. Je kan nog steeds van iemand houden

Het kan zo zijn dat jullie uit elkaar zijn gegaan omdat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Er hoeft niet eens sprake te zijn van een ruzie. Dat maakt de beslissing in sommige gevallen wel moeilijker. Je houdt namelijk nog steeds van iemand. Het gevoel om iemand te missen als jullie uit elkaar zijn, kan dan enorm overweldigend zijn.

Wees je ervan bewust dat dat helemaal niet erg is. Je kan van je ex blijven houden en dat is helemaal niks verkeerds. Hoewel het de situatie misschien wel moeilijker maakt (en je wellicht continu blijft denken ‘waarom gingen we ook alweer uit elkaar’) is het ook goed om te denken: ik kan van iemand houden ook op afstand.

4. Wees je bewust van de reden van jullie breuk

Juist als je het bovenstaande ervaart, heb je misschien de neiging om je ex terug te willen. Je snapt niet waarom jullie uit elkaar zijn gegaan als jullie gewoon nog van elkaar houden. Als je continu met deze gedachten in je hoofd tolt, is het goed om op papier te zetten wat ook alweer de redenen waren voor jullie breuk. Als je dit dan weer leest of gewoon in je hoofd bedenkt, kun je ook makkelijker begrijpen dat er juist wél redenen waren om uit elkaar te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Na een lange periode nog steeds niet over je relatiebreuk heen? Dit kan je helpen
Sluiten