Relatietherapie? Psycholoog laat stellen Ikea-meubels in elkaar zetten

Wie shopt er niet bij Ikea? Leuke meubels voor een zacht prijsje. Er is alleen één nadeel: het gedoe met inbussleuteltjes, handleidingen en schroeven die je blijkbaar zelf had moeten kopen. Ikea-meubels in elkaar zetten, is een relatietest op zich. En dat bracht een Amerikaanse psychologe op een idee, zij gebruikt de bekende meubels in relatietherapie.

Het is namelijk best een uitdaging om samen met je geliefde de ‘Ikea experience‘ aan te gaan. Sommige meubels vereisen veel werk en goede coördinatie. Iets wat, als je het met je wederhelft doet, nog best lastig kan zijn. Het gaat niet altijd in één keer goed en ja, blijf dan maar eens rustig.

Meubels

Daarom koos Psycholoog Dr. Ramani Durvasula voor de meubels van Ikea. Ze vertelde aan de Wall Street Journal: ‘Ik geef de koppels de opdracht om thuis een groot meubelstuk van Ikea in elkaar te zetten en vervolgens aan mij te vertellen hoe het is gegaan.’ Ze noemt zelfs de ingewikkelde Liatorp ‘de scheidingmaker.’

Er is geen goed of fout bij haar bouwopdracht. Ze focust zich vooral op de communicatie tussen de stellen tijdens lastige situaties, de rol die ze aannemen en hoe ze omgaan met stress.

Hebben jij en je partner de ultieme relatie test al doorstaan? Vertel het ons op Facebook.

Houd jij van meer uitdaging? Bekijk dan eens deze negen hacks voor de kinderkamer.

Reageer op artikel:
Relatietherapie? Psycholoog laat stellen Ikea-meubels in elkaar zetten
Sluiten