Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Work & Life 21 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Een relaxte vakantie met kinderen onmogelijk? Think again!

Heerlijk ontspannen op vakantie met een stuk of drie kids, dat is een grap toch? Nee hoor, het kan echt: een relaxte vakantie met kinderen waarbij je langer dan vijf minuten rustig op je strandbedje kan blijven liggen.

Ben jij van plan deze druilerige winter in te ruilen voor een zonnig oord? Probeer de volgende tips maar eens uit. De kans dat je dan ook daadwerkelijk een relaxte vakantie hebt wordt aanzienlijk groter.

1. Houd je verwachtingen laag

Verwacht niet dat je auto- of vliegreis zonder zeuren of huilen zal verlopen. Of dat je kind even niet wil doen wat jij wilt, maar precies dat wat hij wil. Houd je verwachtingen laag, dan voorkom je veel stress en teleurstellingen. Forceer ook niets, dus ga niet uit eten als je eigenlijk al weet dat de kinderen moe zijn. Geef ze dan wat te eten en breng ze lekker naar bed. Kunnen jullie samen eten bestellen voor een diner for two.

2. Ga naar een kindvriendelijk verblijf

Misschien een inkoppertje, maar je bent zoveel relaxter als je weet dat je kids geen kant op kunnen vanuit jullie verblijf. Dat er een babybedje aanwezig is, net als een kinderstoel, misschien zelfs een box, een traphekje en dat er geen dure spullen staan die je mini’s per ongeluk om kunnen gooien.

3. Geef toe aan de routines van je kindje(s)

Ga je met jongere kinderen op vakantie die nog een middagdutje doen, probeer dan zoveel mogelijk dat ritme aan te houden. Kinderen hebben dat nodig en jij misschien ook wel? Het is vakantie, dus doe lekker mee!

4. Probeer je verblijf niet schoon te houden

Doe geen moeite, of in ieder geval niet te veel. Op het moment dat je de vloer hebt ontdaan van een lading zand, komt er alweer iemand met zandvoeten binnenstormen op zoek naar een heel belangrijk stuk speelgoed.

5. Zorg voor voldoende vermaak

Of dat nu een zwembad is, het strand of een speelparadijs: zorg ervoor dat je kinderen zich vermaken, dan ben jij ook ontspannen. Geef jongere kinderen een zwemvestje om en een armbandje met jullie telefoonnummer. Niet zodat je dan niet meer op hoeft te letten, maar het geeft wel net een wat relaxter gevoel. En wissel af met ‘oplet-dienst’, kan de ander even een dutje doen of een boek lezen op het strand.

6. Versoepel de regels

Houd je iets minder vast aan de regels die thuis gelden, op vakantie mag het allemaal wat relaxter, nietwaar? Go with the flow en als dat betekent dat je kinderen een uurtje later in bed liggen, dan is dat maar zo. Het laatste wat je wilt is een felle discussie met een kleuter in dertig graden celsius… Dan heb je zelf tenminste ook een relaxte vakantie.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een relaxte vakantie met kinderen onmogelijk? Think again!
Sluiten