Eten 5 apr 2016 Redactie

Restaurant zet koelkast met kliekjes buiten voor de daklozen

Het Indiase restaurant Pappadavada had een briljante oplossing voor hun kliekjes. Het restaurant kocht een koelkast en zette die op straat, zo kunnen klanten en buurtbewoners overgebleven voedsel delen met daklozen.

Met het idee slaat eigenaresse Minu Pauline twee vliegen in één klap. Het gaat voedselverspilling tegen en helpt de armen die leven in de straten van India.

koelkast

Pauline kwam op het idee nadat zij een dakloze vrouw in de prullenbak zag graaien naar eten. De dakloze vrouw was wakker geworden van de honger en op zoek gegaan naar voedsel. Die nacht had het restaurant van Pauline erg veel eten over, zo vertelt ze aan The Huffington Post.
eigenaresse

voedsel

De koelkast is 24/7 open en iedereen mag eten doneren en eruit halen. Zelf legt de eigenaresse zo’n tachtig porties per dag in de koelkast.

koelkast2
Bron: Youtube

Wat vind jij van het initiatief? Laat het ons weten via Facebook!>

Gooi jij regelmatig etenswaren in de prullenbak, maar wil je dat minderen. Lees dan even: 10 tips & tricks om vanaf nu minder eten weg te gooienen hier lees je wat je wel en niet in de ijskant kan bewaren!>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Restaurant zet koelkast met kliekjes buiten voor de daklozen
Sluiten