Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 16 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Rick: ‘Ik zal altijd blijven proberen om op een afstand met haar mee te vliegen’

Columnist Rick Meijer (37) is vader van Lois (4) en baby Jani en getrouwd met Saskia. De band met zijn kinderen is bijzonder, maar maakt hem ook kwetsbaar. Hilarische, pijnlijke, ontroerende, maar soms ook verdrietige momenten die hij samen met hen meemaakt, zorgen ervoor dat die band steeds hechter wordt. Soms probeert hij dit onder woorden te brengen op papier. Lukt hem nog aardig ook.

Column: Superheld

‘Papa, ik hou van jou. Tot aan de maan en weer terug. En daarna weer terug omhoog naar de aller-aller-aller-verste ster die er maar bestaat en terug.’ Lois kijkt me aan. Haar ogen glinsteren. Ze vertellen me dat ik haar alles ben. In haar dromen slingert ze samen met haar grote vriend Spider-man langs gebouwen, door bossen, over bergen heen en onder de grond door, waar ze worden nagekeken door elfjes die haar kushandjes toesturen; maar in het echt ben ik haar superheld.

Vertrouwen

Ze gelooft er heilig in dat ik bovennatuurlijke krachten heb die ervoor zorgen, dat hoe hard ze ook naar beneden valt, ze altijd daarop kan vertrouwen. En wat zou ik graag aan al haar verwachtingen willen voldoen. Op elk moment naar haar toe kunnen slingeren als ze me nodig heeft. Al haar pijntjes met één simpele handbeweging weg kunnen nemen en met haar onder mijn armen naar het puntje van die berg laten vliegen. Maar dat lukt me gewoon niet. Ondanks mijn onvoorwaardelijke liefde lukt het mij niet om binnen twee minuten honderd kilometer af te leggen om te voorkomen dat ze valt, er iemand iets naars tegen haar zegt of andersom.

En hoewel ik weet dat ze ook met haar eigen web moet gaan slingeren en dat er onderweg niet alleen elfjes op haar pad komen, ik zal altijd blijven proberen om op een afstand met haar mee te vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme