5 x waarom een rijbewijs een zegen is voor élke ouder

Omdat je letterlijk overal tegelijk moet zijn, is een rijbewijs (en daarbij een auto) geen overbodige luxe als je kinderen hebt. Van verdwaalde gymtassen tot acute griepaanvallen op school: dit zijn de beste redenen waarom je als ouder niet zonder een rijbewijs kunt.

Geen kopzorgen

Dat je mobiel bent is om meerdere redenen heel belangrijk als je kinderen hebt. Je bent helemáál gezegend als je ook nog een flinke auto hebt, met voldoende laadruimte waar eventuele huisdieren, logeerspullen of vondsten uit het bos in passen. Het is wel belangrijk dat de auto veilig is en je verder geen kopzorgen oplevert.

Een (tweede) auto tik je alleen niet zomaar even af. En als je het geld al op je rekening hebt staan is het zonde om het in één keer aan een auto te besteden, toch? Met ANWB Private Lease heb je de zekerheid van een vast bedrag per maand voor alle kosten die je aan een auto kunt hebben, alleen de brandstof komt daar nog bij. Daarnaast is leasen vaak nog goedkoper dan een auto kopen ook én zijn alle inzittenden automatisch verzekerd. Veiligheid en zekerheid voor een fijn bedrag, dus. Alles wat je nodig hebt in de volgende situaties:

1. Zaterdag, sportdag

Voetbal, hockey, rugby, zwemles; het wordt allemaal het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend georganiseerd en dan wordt er van de trainer of zwemjuf ook nog verwacht dat je op tijd bent. En omdat het soms gewoon heel lekker is om je kind aan de ouder van een teamgenootje mee te geven, moet je er zelf ook eens in de zoveel tijd aan geloven om met een half elftal in je auto naar het voetbalveld te tuffen. Niet te vaak, want die modder onder die voetbalschoentjes lévert vaak toch een hele bende op in je (nieuwe) auto.

2. De beroemde vergeten gymtas

Heb je basisschoolkinderen, dan is dit zo ongeveer de meest voorkomende situatie ever. Bij het gedag kussen van je kroost word je er gelukkig net op tijd (not) aan herinnerd dat er die dag gym is en je nog welgeteld een uur hebt om die tas te brengen. Gelukkig kun je snel in de auto springen, zodat je die gymtas op school hebt gebracht nog voor de gymles is begonnen. Alles voor de kids, natuurlijk.

3. Een ziek kind

Zit je net op je werk, hangt de juf aan de lijn om te vertellen dat je kind ‘zo snel mogelijk opgehaald moet worden’ omdat ie ziek is. Lees: zichzelf heeft onder gespuugd. Nu maar hopen dat ie de auto schoon houdt terwijl jij met de snelheid van een ambulance naar huis scheurt.

4. Het vriest

Denk je eindelijk lekker op de fiets naar school te kunnen rijden met de kinderen, blijkt dat de lente nog even op zich laat wachten. Hup, auto in en gaan! Niemand heeft zin in bevroren handen en benen.

5. Als lopen niet meer lukt

Door spierpijn van die ene keer dat je tóch besloot te gaan sporten, als je voor de miljoenste keer met je blote voet op een LEGO-steentje bent gaan staan of als je door je drukke schema gewoon niet meer kúnt; je auto is je beste vriend.

Private Lease

Bij ANWB sluit je heel makkelijk een Private lease contract af. Je betaalt dus een vast maandbedrag, jij en alle inzittenden zijn verzekerd en je hebt geen kosten voor onderhoud. Je hoeft je alleen nog maar druk te maken over de kosten voor het tanken. O ja, kom je met pech langs de weg te staan, dan is Wegenwacht Europa Service je redding. Ben je al ANWB-lid, dan krijg je gewoon je geld terug.

Dit artikel is tot stand gekomen met ANWB Private Lease

Reageer op artikel:
5 x waarom een rijbewijs een zegen is voor élke ouder
Sluiten