Redactie
Redactie Relatie 14 jul 2019

Je bent niet alleen: de helft van de Nederlanders ergert zich aan het rijgedrag van hun partner

Moet jij je ook altijd inhouden als je bij je partner in de auto zit? Maak je geen zorgen, meer dan de helft van alle Nederlanders heeft dezelfde irritatie. Het enige waar je aan denkt als jij op de passagiersstoel zit is hoe jij had gereden. Hoe jij eerder had geremd, allang die trage auto had ingehaald en hoe jij nu al ingevoegd was. Dat is helemaal oké, je bent namelijk niet de enige.

We denken allemaal weleens dat we Max Verstappen zijn en de sterren van de hemel rijden. Een opmerking over het rijgedrag van je lover (of vice versa) glipt er dan snel uit, waardoor de sfeer in de auto een nieuw vriespunt bereikt.

Lees ook: Ha! Vrouwen zijn dus echt wel betere autobestuurders dan mannen

De helft van de Nederlanders ergert zich aan het rijgedrag van hun partner

Maar lieft 54 procent van de Nederlander ergert zich tijdens een autoritje met hun partner. Voor één op de drie ondervraagden is het zelfs reden tot ruzie onderling, jullie zijn dus echt niet de enigen die hier last van hebben.

We betrappen ons er vaak op dat we ongevraagd advies geven en in de huid van een rijinstructeur kruipen. Daarnaast vinden we het ook mega irritant als onze lovers zich gaan bemoeien met onze uitstekende rijstijl.  Vooral jonge vrouwen zuchten heel wat af, maar lieft 64 procent gaf aan zich te ergeren aan het rijgedrag van hun partner. Bij de mannen lag dit aantal lager, daar ergert vijftig procent zich aan de rijstijl van hun lief. Wacht eens, wie zei ook alweer dat vrouwen niet kunnen autorijden?

De volgende keer dat we ons groen en geel ergeren aan de krappe bochten en gekke manoeuvres van onze lover tellen we tot tien en bedenken we dat half Nederland hier last van heeft.

AD

Reageer op artikel:
Je bent niet alleen: de helft van de Nederlanders ergert zich aan het rijgedrag van hun partner
Sluiten