Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Gezondheid 10 nov 2017

Rimpels tegengaan doe je vanaf nu met rode wijn en chocolade (nee, geen grap)

Als je van rode wijn houdt en van chocolade dan ben je misschien wel spekkoper. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze twee lekkernijen oude cellen doen verjongen in een rap tempo. En daarmee kun je rimpels tegengaan. Het best nieuws dit jaar so far, zeggen wij.

Rimpels tegengaan met onze guilty pleasures

Onderzoekers van de University of Exeter en de University of Brighton hebben ontdekt dat oude cellen zich vernieuwen en zich zelfs jonger kunnen gedragen. De stof die dit veroorzaakt draagt de naam flavonoïden en vind je terug in blauwe bessen, rode wijn en chocolade. Een gladdere huid met minder rimpels krijgen door het drinken van een glas rode wijn? Yes please!

LEES OOK: Gek zijn we op rode wijn. Jij ook? Wat dacht je van deze rode wijn brownies?

Rode wijn, chocolade en bessen

Het ingenieuze onderzoek zette in op het langer maken van cellen van de mens door ze langere telomeren te geven. Dit om chromosomen te beschermen. Hoe langer de telomeren, des te ‘jeugdiger’ de cellen. Die langere telomeren kwamen tot stand door de bovengenoemde stof flavonoïden. Naast celverjonging helpt deze stof ook als beschermer tegen darmkanker. Rode wijn en chocolade bevatten deze flavonoïden en laten we nu net plannen hebben om de vrijdagavond goed te beginnen met een goed glas rode wijn, een portie favoriete Tony Chocolony chocolade en de afstandsbediening met Stranger Things seizoen 2 van Netflix op keuze.

LEES OOK: Wijnijs, het ideale toetje op speciale avonden!

Side note:

De onderzoekers zien het als een enorme doorbraak op gebied van anti-veroudering en een verbeterde gezondheid op bepaalde ziektes en aandoeningen. Wel moet er nog veel vervolgonderzoek gedaan worden. Tot die tijd houden wij dit onderzoek in de buurt, mocht er iemand vragen of ik nog wel een reepje chocolade moet nemen en of ik niet genoeg slokken rode wijn op heb…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

University of Exeter

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Rimpels tegengaan doe je vanaf nu met rode wijn en chocolade (nee, geen grap)
Sluiten