Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Vader, die opgroeide zonder ouders, maakt nu klusfilmpjes voor kinderen

Hoe strik je een stropdas? Hoe hang je een boekenplank aan de muur? Het zijn vragen waar vader Rob Kenney maar al te goed antwoord op heeft. En dus deelt hij op YouTube heel wat instructievideo’s. Overigens niet zonder reden. De man, die zelf is opgegroeid zonder ouders, wil met zijn filmpjes kinderen die hetzelfde meemaken steunen en wat bijleren.

En dat is toch wel heel lief.

Rob Kenney

Pas anderhalve maand geleden zette Rob zijn YouTube-kanaal ‘Dad, How do I?‘ op en inmiddels gaan zijn video’s door het dak. Maar liefst 1,39 miljoen mensen bekijken de filmpjes van Rob waarin hij in geuren en kleuren een bepaald onderwerp toelicht. Rob’s enige doel is kinderen die opgroeien zonder ouders een aantal basisklusjes bij te brengen. Juist omdat hij dat in zijn jeugd gemist heeft.

Rob zelf is namelijk zonder ouders opgegroeid. Zijn moeder was een alcoholist en vanaf zijn dertiende heeft Rob geen contact meer met zijn vader. Aangezien hijzelf dus nooit heeft geleerd hoe je iets simpels als een stropdas moet strikken, besloot hij dan ook andere kinderen te helpen. Op die manier wil hij een stukje gemis bij de kinderen weghalen.

Aandoenlijk

Op een simpele (en ook wel aandoenlijke manier) legt Rob stap voor stap uit hoe je een bepaald klusje voor elkaar krijgt. Hij neemt de filmpjes gewoon vanuit huis op en bespreekt iedere keer een ander onderwerp. Dat veel mensen blij zijn met zijn video’s, blijkt wel uit de honderden lovende reacties die hij krijgt. Sterker nog: mensen stellen hem aan de lopende band klusvragen.

Door het dak

Dat de video’s zo goed bekeken worden, was wel het laatste wat Rob had verwacht. Hij is totaal overdonderd en bedankte daarom onlangs ook zijn kijkers. Hijzelf vindt het geweldig dat zijn kijkers daadwerkelijk iets hebben aan zijn filmpjes en is dan ook absoluut niet van plan te stoppen.

Mocht je kind of jijzelf dus nog een brandende vraag hebben over hoe je bijvoorbeeld een fietsband plakt. Schroom dan vooral niet om te reageren onder een filmpje van Rob. Wie weet zie je jouw vraag binnenkort wel op het kanaal ‘Dad, How do I?’ verschijnen.

Hieronder zie je hoe Rob uitlegt hoe je een stropdas moet strikken

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vader, die opgroeide zonder ouders, maakt nu klusfilmpjes voor kinderen
Sluiten