Anne Broekman
Anne Broekman Gezondheid 9 nov 2017

Echt waar: van het drinken van een glas rode wijn voor het slapengaan val je af

Met een kleine steek van schuldgevoel (‘moet ik dit nou wel doen, al die extra calorieën ?’) schenk je ‘s avonds na een lange werkdag toch maar een lekker rood wijntje voor jezelf in. Morgen zal je je gedrag beteren, echt waar! Maar wacht even: onderzoekers zeggen nu dat dat schuldgevoel nergens voor nodig is. Sterker nog: van rode wijn drinken voor je naar bed gaat, val je juist af.

Geen overgewicht

Onderzoekers van Washington State University en Harvard Medical School beweren dat het drinken van twee glazen wijn voordat je gaat slapen, gewichtsverlies stimuleert. Voor hun onderzoek gingen ze niet over één nacht ijs. Dertien jaar lang werden 20.000 vrouwen die dagelijks wijn drinken voor het slapengaan voor deze studie onderzocht. Het bleek dat maar liefst zeventig procent van hen minder of geen last had van overgewicht.

Snack attack

En waarom is het dan juist zo goed om vlak voor het slapengaan een rooie rakker naar binnen te tikken? Heel simpel: een rood wijntje helpt een nachtelijke snack attack (hallo chips en chocolade!) te voorkomen. Door de resveratrol die in rode wijn zit, worden je cravings onderdrukt. En daardoor loop jij minder te snaaien in de late uurtjes.

Welke ben jij? Er zijn twee soorten vrouwen: rode wijndrinkers en witte wijndrinkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Echt waar: van het drinken van een glas rode wijn voor het slapengaan val je af
Sluiten