Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Relatie 16 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarom mensen die rode wijn drinken beter zijn in bed

Dat alcohol voor de mens een goed medicijn kan zijn (licht gebruik tenminste), weten we inmiddels wel. Maar nog meer goed nieuws: mensen die rode wijn drinken schijnen beter in bed te zijn. Beter worden in bed blijkt dus helemaal niet zo moeilijk te zijn, een paar glazen rode wijn is alles wat je nodig hebt. 

Hoe rode wijn je losser maakt

De eerste effecten van alcohol beginnen al te werken bij het nemen van de eerste slok, we worden losser, meer open en meer ontspannen. Dit is nog het beginstadium en daarin hebben we meer zelfvertrouwen om een risico te nemen (inclusief de praatjes die we krijgen).

Het grootste plezier begint bij twee drankjes. Bij één of twee drankjes krijgen we een licht warm gevoel en op dat punt komt de misselijkheid en duizeligheid nog niet kijken. Een alcoholinname van licht niveau is dan ook het moment dat we de meeste kans hebben op goed presteren.

LEES OOK: Mensen die dít vaak doen, hebben meer seks

Beter in bed

Ieder soort alcohol helpt ons wat losser te worden op seksueel gebied, maar rode wijn biedt de meeste voordelen. Bij vrouwen zorgt rode wijn voor een verhoging van de bloedtoevoer naar erogene gebieden en bij mannen voor een toename van testosteron, wat leidt tot een sterker gevoel van verlangen. Uit een onderzoek onder 800 Toscaanse vrouwen blijkt dat vrouwen die twee glazen rode wijn per dag drinken niet alleen beter in bed zijn, maar ook meer tevreden dan mensen die één glas nemen of helemaal niet drinken.

Niet geheel onbelangrijk: na meer dan een drankje of twee zullen de andere effecten van alcohol optreden. Het beste is om een fles rode wijn te delen met je partner om de positieve effecten te ondervinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom mensen die rode wijn drinken beter zijn in bed
Sluiten