Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 8 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Inspiratie voor een romantisch Valentijns diner voor twee

De dag van de liefde staat voor de deur. Hoewel liefde niet te koop is, is het wel leuk om je lover te verrassen met een kleinigheidje. En wat is er nu leuker dan samen herinneringen opbouwen tijdens een romantisch moment voor twee?

Dus chocolaatjes, bloemen en kaartjes; move over! De liefde van de man – en vrouw – gaat immers door de maag! Met dit romantische Valentijns diner spenderen jullie niet alleen alone time, maar wordt het toetje vast en zeker geserveerd in de slaapkamer. Score! 

 

Voorgerecht: Quiche

Quiches komen in allerlei smaken, vormen en maten. Zo heb je quiches met veel kaas of juist met veel groenten. Ideaal om de smaak van je partner in jullie liefdesquiche te verwerken. Quiche Lorraine is misschien wel de meest bekende, maar ga vooral op jouw smaak (en die van je lover) af. TIP: je kunt ook miniversies maken in hartvormige ovenschaaltjes. Helemaal in het thema!

via GIPHY

 

Hoofdgerecht: Spagetti

Feit: Italianen weten wat romantiek is. En sinds Lady en de Vagebond op het witte doek verscheen kan geen enkel koppel deze pastasoort eten zonder minimaal één sliert te delen. Het fijne aan pasta is dat je er alle kanten mee op kan. Qua groenten, vlees, vis en saus; er is voor ieder wat wils! Maar de klassieke bolognese maakt het plaatje stiekem toch wel helemaal af.

via GIPHY

 

Dessert: Chocoladefondue

Aahhhhh chocola! Dé guilty pleasure van menig vrouw. Maar waarom voelt het eten van deze zoete versnapering nu toch zo hemels? Chocolade bevat simpelweg stofjes die ons héél gelukkig maken *breekt nog een stukje van haar reep af*. En laten we eerlijk zijn, stukjes fruit met gesmolten chocola hoort simpelweg bij de ultieme romantische setting. Oeh lala!

via GIPHY

 

Vergeet hét drankje niet!

Champagne is het ultieme drankje om iets te vieren en vandaag vieren jullie de liefde! Je kunt een romantisch tintje aan dit drankje geven door rood fruit in je glas te deponeren. Geen champagneliefhebber? De originele scroppino uit het oh zo romantische Italië bestaat uit prosecco en citroen sorbetijs. Maar je kunt natuurlijk ook je gang gaan met andere ijssmaken. En anders houd je het toch gewoon lekker op een biertje of goed glas wijn?

via GIPHY

 

Dit lieve en stoute valentijnsdag cadeau is alles wat je partner wil

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Inspiratie voor een romantisch Valentijns diner voor twee
Sluiten