Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 7 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

In augustus verschijnen deze romantische films op Netflix

Het kijken naar een romantische films op Netflix is toch een dingetje. Het kan gemengde emotionele resultaten opleveren, afhankelijk van hoe je huidige relatiestatus eruit ziet. Of je zit (eventueel al knuffelend) te kijken naar twee verliefde mensen, het kan een deprimerende marteling zijn óf een bijkomend element van een leuk avondje hangen.

Hoe je ook denkt over romantiek, Netflix verleidt je om er in te duiken, want er komen acht romantische films op Netflix deze maand!

1. No Reservations — vanaf 1 augustus

Het idee van twee tegengestelde chef-koks die overdag in dezelfde keuken werken en ‘s avonds rustig over wijn praten, zou kunnen zorgen een so-bad-it’s-good film. Maar op de een of andere manier vermeiden Catherina Zeta-Jonges en Aaron Eckhart de meeste romcom-clichés voor een drama rond twee mensen waarvan de verschillende culinaire stijlen zich ook in de relatie uitstreken. Nog een pluspunt: er is veel lekker eten en wijn om naar te lonken.

2. Steel Magnolias — vanaf 1 augustus

Hoewel er in deze klassieker uit 1989 meer traditionele liefdesverhalen te vinden zijn, is de echte romantiek een van de vrouwelijke vrienden van de stad Louisiana. In de woorden van Julia Roberts ‘Shelby: ‘I would rather have 30 minutes of wonderful than a lifetime of nothing special.’ Als je 30 minuten in deze tranentrekker zit, weet je dat je iets speciaals krijgt.

3. ‘P.S. I Love You’ — vanaf 1 augustus

Een romantische film die is ingekaderd door het verlies van een liefde: P.S. I Love You met Hilary Swank als een vrouw wiens overleden echtgenoot, gespeeld door Gerard Butler, haar aantekeningen achterlaat om haar te helpen tijdens het rouwproces en mogelijk een nieuwe liefde te vinden. Je gaat huilen!

4. ‘The Princess Diaries 2: Royal Engagement’ — vanaf 1 augustus

Geef het toe: sinds Netflix ons de eerste Prinses Diaries-film in juli schonk, heb je erom gesmeekt dat het vervolg ook nog zou komen. In wezen lijkt het verhaal op het verhaal van Meghan en Harry. Dit vervolg is misschien nog wel iconische dan het eerste.

5. ‘The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society’ – vanaf 10 augustus

Probeer die titel maar eens te zeggen in één adem. Niemand minder dan onze eigen Michiel Huisman speelt in dit dramatisch liefdesverhaal. Het is een boekverfilming en gaat over een journaliste die in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog besluit te schrijven over een boekclub die op het eiland Guernsey is gevormd tijdens de oorlog. Daar komt ze in contact met Dawsey (Michiel Huisman).

6. ‘To All The Boys I’ve Lover Before’ – vanaf 17 augustus

Deze verfilming van het boek komt vanaf 17 augustus op Netflix. Het gaat over een half Aziatisch, half Europees meisje van 16 jaar die kampt met problemen waar iedere puber mee te maken heeft. Zo zijn er meerdere jongens waar de hoofdrolspeelster een crush op heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme