Goddelijk lekker: vegan romige pasta met snijbiet en tomaatjes
Veel mensen willen tegenwoordig meer plantaardig eten. Dit betekent ook dat zij de normale room laten staan en deze vervangen voor een vegan versie van room. Je kunt hier de meest heerlijke pasta’s mee maken en deze romige vegan pasta met snijbiet en tomaatjes, is daar een van.
De pasta is zo lekker, hij smelt op je tong. En door de snijbiet en tomaat is deze ook nog eens gezond. Er zit veel vitamine C, A, K, B6, magnesium, ijzer en kalium in. Dit maakt het een heerlijke en verantwoorde maaltijd!
Ingrediënten:
– 1 pak eivrije pasta
– 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
– ½ theelepel zeezout
– 8 eetlepels plantaardig room
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 bos snijbiet (gehakt en fijngesneden)
– 2 grote tomaten (ontpit en in plakjes gesneden)
– ½ theelepel chili flakes
Bereiden:
1. Breng de eivrije pasta aan de kook, doe dit zolang als dat op de verpakking vermeld staat.
2. Pak een pan en verwarm hier de olijfolie in, voeg de knoflook eraan toe en bak dit ongeveer 30 seconden.
3. Doe vervolgens de snijbiet en het zeezout in de pan, bak en roer. Doe hierna de gekookte pasta in deze pan en roer alles opnieuw.
4. Tot slot voeg je er de room, de tomaatjes en de chiliflakes aan toe. Kook alles en voeg er een beetje water aan toe indien je de saus te dik vindt.
5. De pasta is klaar om geserveerd te worden en verrukkelijk lekker!
MAAK OOK: Om te smullen: deze bloemkoolschotel zal je verbluffen.