Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Algemeen 2 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze moeder deelt een foto van haar rommelige eettafel en ze herinnert ons aan wat écht belangrijk is

Tekenvellen, potloden, etuis, lijm, post, spelletjes, boeken: grote kans dat dit allemaal op je eettafel staat na een middagje thuis met je kids. Dan hebben we ook nog die ene schaal vol met prullaria (waar je eigenlijk nooit iets uit hoeft te halen). We herkennen het allemaal.

De foto die deze moeder deelde was dan ook niks nieuws voor ons, maar we zijn wel blij dat ze het bekende beeld op social media deelde. Dit is waarom:

Rommeltje

Op de foto is een rommelige eettafel te zien, vol met knutselspullen, tekeningen, een kom met prullaria (waaronder een mobiele telefoon), doet ons denken aan onze eigen eettafel. Ziet die van jou er ook zo uit?

De post is gedeeld op de pagina the Parents Village. Bij de foto schrijft de moeder: ‘Soms kost het me een paar keer diep ademhalen om de chaos te accepteren en om te omarmen dat de chaos het huis langzaamaan opeet. Dit is een constante factor in mijn woonkamer. Een permanente kunstinstallatie. Met een zeer beperkte ruimte is onze eettafel nu omgedoopt tot een ambachtelijke werkplaats.’ En yes, deze moeder spreekt de waarheid!

De moeder gaat door over het feit dat de rommelige ‘kunstinstallatie’ haar eerst heel erg stoorde. Hoe de eerste glimp ervan in de ochtend, en vaak weer vlak voor het slapengaan haar stressniveau deden stijgen. ‘Ik voelde me zo ongeordend en had de drang om alles steeds weer op te ruimen en terug te keren naar mijn nette en minimale ik. Ook al wist ik dat het de volgende dag weer zou terugkeren, stond de opgeruimde tafel op de een of andere manier voor kalmte en een heldere geest.’

Omarm het

Toen ze zich realiseerde dat haar voormalige eettafel nu een ‘creatieve plek’ werd voor haar kinderen, zegt ze dat ze een transformatie moest ondergaan in haar denkwijze. Ze moest haar oude manieren loslaten. ‘Het heeft even geduurd, maar ik kan eerlijk zeggen dat mijn freakneigingen van voorheen zijn weggesmolten en zijn vervangen door een gevoel van ontzag, nieuwsgierigheid en waardering voor de creativiteit van mijn kinderen.’

En daar slaat ze de spijker op zijn kop, wat ons betreft. Een van de beste dingen om als ouders te doen, is de wereld te zien door de ogen van een kind. Bovendien gaat het ook over het leven in het nu. En dat klinkt misschien zweverig, maar onze kinderen zullen niet altijd zo creatief bezig zijn als dat ze nu doen. Laten we vooral genieten van deze tijd!

LEES OOK: Kan een rommelig huis kinderen beïnvloeden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeder deelt een foto van haar rommelige eettafel en ze herinnert ons aan wat écht belangrijk is
Sluiten